Överläkare/Specialistläkare med MR-kompetens till Fysiologkliniken, DSAB

Vårt anställningserbjudande

Fysiologkliniken ingår i verksamhetsområdet Hjärt och Fysiologi och har ett nära samarbete inom VO:t, med VO Radiologi samt med andra kliniker inom, och utom sjukhuset.

Vi bedriver diagnostik i absolut framkant inom hela bredden av kliniskt fysiologiska undersökningar samt inom nuklearmedicin. Fysiologkliniken är ackrediterad enligt Swedac.

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

Arbetsbeskrivning

Du kommer att bära huvudansvaret för metodarbete och metodveckling av hjärt-MR på Danderyds sjukhus. Du kommer därutöver att ansvara för andra kliniska undersökningar i nära samarbete med BMA, varav flera är svarskrivande.

Tjänsten erbjuder utöver klinisk diagnostik deltagande i undervisning samt möjlighet till forskning inom ramen för Karolinska Institutets Institution, Institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus (KIDS).

Kvalifikationer

Överläkare alternativt specialistläkare inom klinisk fysiologi. Etablerade kunskaper och erfarenhet inom MR-diagnostik är ett krav. En bred kompetens inom klinisk fysiologi är därtill meriterande.

Anställningsform

Tillsvidare. 40 tim/veckan mån-fred. Tillträde efter överenskommelse.

Personliga egenskaper

Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team samt är kommunikativ.

Övrigt

Vid frågor, kontakta gärna klinikchef Lars-Göran Nordin, facklig representant Anna Thorén, överläkare Thomas Larsson eller HR Lena Lindblad, växel tel 08-123 550 00.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • CV
  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning


Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.


Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Akutmottagningen

Legitimerad läkare och blivande ST-läkare till Akutmottagningen

Akutmottagningen

Specialistläkare i Akutsjukvård sökes till Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Specialistläkare till Hematologisektionen Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare innan examen till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Spontanansökan underläkare Danderydsgeriatriken