Processansvarig Sjuksköterska till Hemostasprocessen på Hjärtkliniken

Är du en erfaren sjuksköterska som vill utvecklas i en viktig roll? Vi erbjuder dig en stimulerande och spännande arbetsmiljö med stora möjligheter till såväl yrkesmässig som personlig utveckling. Välkommen till vårt härliga gäng på Hjärtkliniken!

Vårt anställningserbjudande

Du erbjuds en viktig och stimulerande roll på vår framgångsrika klinik, en av Sveriges största Hjärtkliniker.

Hjärtklinikens uppdrag inom klinik, forskning och utbildning är indelat i fem huvudprocesser; hemostas, kranskärl, arytmi, hjärtsvikt, och kärl. Varje huvudprocess leds av en processansvarig läkare (processledare) i samarbete med en processansvarig sjuksköterska.

Hemostasprocessen är en etablerarad huvudprocess hos oss på Hjärtkliniken. Processen ansvarar för utredning och behandling av patienter med arteriella och venösa trombotiska tillstånd samt patienter med blödningar och blödningsbenägenhet. Detta inkluderar antitrombotisk behandling av patienter med kranskärlssjukdom, förmaksflimmer, hjärtsvikt, mekaniska hjärtklaffproteser, djupa ventromboser, lungembolier, tromboser och blödningstillstånd i anslutning till graviditet, samt preoperativ bedömning och justering av antitrombotisk behandling inför operationer och andra invasiva ingrepp. En betydande andel av vår verksamhet inkluderar också blödningskomplikationer vid antitrombotisk behandling.
Vi har en stor Waran-mottagning där våra sjuksköterskor har centrala arbetsuppgifter. Vi bedriver också regelbunden patientutbildning där du som processköterska arbetar aktivt med patienternas lärande.

Den största delen av arbetet sker inom öppenvård, men processens arbete är sjukhusövergripande och i arbetet ingår därför frekventa kontakter med samtliga verksamhetsområden inom Danderyds sjukhus.

Välkommen att vara del av en av Sveriges största hjärtkliniker! Vi har ca 50 000 öppenvårdsbesök årligen i nybyggda lokaler. Våra patienter tas om hand på sex akutvårdsavdelningar, hjärtsektionen på akuten och genom en bred mottagningsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som processansvarig sjuksköterska är steg 5 enligt Regions Stockholms kompetensstege. Det innebär att det är en specialisttjänst med definierat kliniskt ansvar.

I din roll ansvarar du bl.a. för att:

  • Självständigt leda och utveckla vården för ditt definierade ansvarsområde.
  • Utbilda inom ditt ansvarsområde.
  • Medverka i och främja klinisk forskning och kvalitetsarbete.
  • Tillsammans med processledaren, klinikens utbildningsledare och vårdenhetscheferna, säkerställa omvårdnadspersonalens kompetensutveckling inom trombos och blödningstillstånd inklusive tillståndens behandling och risker med behandlingen.
  • Tillsammans med processledaren utarbeta och uppdatera riktlinjer för utredning och behandling av de tillstånd som processen omfattar.
  • Fortsatt utveckla samarbetet mellan hemostascentrum och sjukhusets verksamhetsområden.
  • Entusiasmera personalen till att delta i klinisk forskning.

Du har en 20% tjänst för processarbete, och är i övrigt kliniskt placerad på vår mottagning. I alla mottagningstjänster ingår visst arbete på lämplig vårdavdelning. I uppdraget ingår inte personalansvar.

Kvalifikationer

  • Du är sjuksköterska med magisterexamen och minst fem års erfarenhet av vård inom något eller flera av kärlprocessens huvudområden.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av och ambition att utveckla nya arbetssätt och utveckla vården.
  • Du har handledarutbildning 7,5hp. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är road av undervisning och kvalitetsarbete. Du är ambitiös och självständig och du ser möjligheter vid förändringsarbeten. Du tycker om att arbeta med olika enheter och med många medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Akutmottagningen

Verksamhetschef till VO Akutsjukvård på Danderyds sjukhus

Akutmottagningen

Medicinsk sekreterare till Danderyds akutmottagning

Kirurg- och Urologkliniken

Bemanningskoordinator till ett välfungerande team!

Medicinsk specialistvård

Nattsjuksköterska till högspecialiserad vård i Njurmedicin

Medicinsk specialistvård

Mottagningssjuksköterska till Gastromottagningen, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Processansvarig Sjuksköterska till Kärlprocessen på Hjärtkliniken