Röntgenläkare till Danderyds sjukhus med ultraljudsinriktning

Röntgenavdelningen ingår i verksamhetsområde Radiologi tillsammans med Nuklearmedicin och Sjukhusfysik. Avdelningen utför ca 120 000 undersökningar per år varav majoriteten är akuta. I verksamheten arbetar cirka 140 medarbetare varav för närvarande knappt 40 läkare (2/3 specialister och 1/3 ST-läkare).

På avdelningen finns modaliteterna MRT, DT, konventionell röntgen, ultraljud, genomlysning och angiografi. Danderyds sjukhus har Sveriges största ablationsverksamhet med ca 200 lever- och njurablationer per år.

Inom ultraljudsverksamheten ingår akuta och polikliniska undersökningar utan och med kontrast. Vi har en stor interventionsverksamhet utför elastografier och har möjlighet att göra fusionsundersökningar. Det finns möjligheter till fördjupning inom barn-, MSK- och tarmdiagnostik.

Röntgenavdelningen kommer under hösten 2019 att flytta till en ny akutvårdsbyggnad. Det innebär att vi då kommer att ha större och mer ändamålsenliga lokaler. Det är bland annat med anledning av detta som vi nu söker vi en specialistkompetent radiolog/bild- och funktionsmedicinare.

Arbetsuppgifter:


Deltagande i klinikens sedvanliga diagnostiska verksamhet där ronder och jourtjänstgöring ingår. Vi tillämpar dubbelgranskning på de flesta av våra undersökningar (inte ultraljudsundersökningar) och har Sectras RIS/PACS.

Anställningsform:


Tillsvidareanställning, 40 timmar/vecka. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:


Specialist i medicinsk radiologi/bild- och funktionsmedicin. Ultraljudskompetens är meriterande. Goda kunskaper i svenska språket krävs, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper:


Vi söker en duktig diagnostiker med specialintresse för ultraljudsdiagnostik, och som är resultatorienterad och ansvarstagande. Du är flexibel och prestigelös och har en god samarbetsförmåga gentemot alla medarbetare på sjukhuset. Intresse för kvalitetsutveckling och förbättringsarbete ser vi som en viktig egenskap. Du följer överenskomna arbetssätt och bidrar aktivt till att uppnå verksamhetens mål.

Information om tjänsten lämnas av:


Läkarchef Karl-Olof Iversen Tel: 08-123 578 55
Verksamhetschef Jenny Bäcklund tel:08-123 588 91

Fackliga företrädare:


Läkarföreningen Frida Percival tel:08-123 578 65

Sista ansökningsdatum:


2019-07-06

LUS-information
Fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar:
- Meritförteckning för läkare
- Legitimationsbevis läkare
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
- Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
- Ev publikationsförteckning

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan. I annat fall skicka in handlingarna i tre (3) exemplar till nedanstående adress och med angivet ref nr. Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida www.ds.se/jobb

Med vänliga hälsningar
Rekryterande HR-Partner Josephine Hopstadius
HR-avdelningen
Hus 50 plan 6
Danderyds Sjukhus AB 182 88 Stockholm

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Medicinkliniken

Legitimerad läkare till Lungsektionen på Danderyds sjukhus

Hud Reumatologi Infektion

Överläkare / Specialistläkare till Reumatologen

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.