Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Sektionschef Obstetrik till Kvinnosjukvård och förlossning på Danderyds sjukhus

Är du en utvecklingsinriktad och kommunikativ ledare som söker nya utmaningar? Då kan tjänsten som Sektionschef Obstetrik till Kvinnosjukvård och förlossning vara något för dig!

Erbjudande och arbetsuppgifter

Som Sektionschef Obstetrik har du en central roll i arbetet att uppnå vår vision; att tillsammans skapa Region Stockholms mest attraktiva klinik för kvinnosjukvård och förlossning. 

Du får möjlighet att driva utvecklings- och förändringsprojekt mot uppsatta mål tillsammans med kompetenta kollegor. 

Uppdraget innefattar bla:

  • Chefskap för ca 20 st specialistläkare inom obstetriksektionen.
  • Leda den operativa sektionsledningsgruppen för obstetriken samt ha ett övergripande medicinskt ansvar för sektionen.
  • Tillsammans med dina chefskollegor ansvarar du för den dagliga driften inom sektionen med fokus på patientsäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet.
  • Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsledningen. Du har ett nära samarbete med klinikens övriga läkarchefer, vårdchefer och vårdenhetschefer.

Den största tillgången hos oss är våra kunniga, engagerade medarbetare vilket gör att vi strävar efter god teamkänsla samt nära samverkan mellan enheterna med syfte att skapa en attraktiv klinik för både patienter och personal. Vi tror att du kan vara en del i detta viktiga arbete!

Din profil

Vi söker dig som är specialistläkare i obstetrik/gynekologi. Du har arbetat som minst biträdande överläkare. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledningsarbete, personal- och arbetsmiljöansvar samt ledarskapsutbildning. 

Som person är du en lyhörd lagspelare som har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt. Att vara lojal, ta ansvar, vilja sätta sig in i nya situationer och ha ett helhetsperspektiv faller sig naturligt för dig. Du har ett engagemang för forskning och utbildning som bedrivs på kliniken samt drivs av att utveckla och förbättra vården för patienterna och verksamheten.

Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid som specialistläkare med ett tidsbegränsat chefsförordnande på 4 år i uppdrag som sektionschef med möjlighet till förlängning. 60 % chefsuppdrag och 40% klinisk tjänst.  Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”.

Om oss

Verksamhetsområdet kvinnosjukvård och förlossning bedriver akut och specialiserad vård med hög kompetens inom öppen och sluten vård. Vi har ca 550 medarbetare, varav ca 45 anställda specialistläkare och ca 30 ST-/underläkare. Verksamhetsområdet är indelat i en gynekologisk och en obstetrisk sektion. Den obstetriska verksamheten omfattar förlossning, auroraverksamhet, antenatalvård med medicinska eftervårdsplatser, planerade kejsarsnitt med medicinsk eftervård, lätt-BB med återbesöksmottagning och specialist-mödravård med egen enhet för obstetriska ultraljud. Vi bemannar också externa MVC-mottagningar. Vi har drygt 6500 födslar per år vilket innebär en av Sveriges största förlossningsenheter. Vårt profilområde är avancerad obstetrik. Vi har ett uttalat teambaserat arbetssätt inom hela kliniken. Förutom stor klinisk verksamhet har vi ett stort FoUU uppdrag med utbildning och omfattande klinisk forskningsverksamhet.

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicin

Enhetschef till Smärtrehabilitering öppenvård

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.