Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Sektionschef till Anestesin på Danderyds Sjukhus AB

Anestesin på Danderyds sjukhus behöver en ny Sektionschef som vill vara en del av verksamhetsområde Anestesi och Intensivvård, VO AneIVA. Vi söker dig som vågar tänka nytt, är utvecklingsorienterad och vill leda i nära samverkan med medarbetare, andra chefer och stödfunktioner som HR-partner och controller. Vi erbjuder ett varierande och utvecklande chefsuppdrag med en central och viktig roll både på VO AneIVA och på Danderyds sjukhus. Du har ett övergripande medicinskt ansvar, sitter i ledningsgruppen och rapporterar till verksamhetschef. 

Anestesin på Danderyds sjukhus är en välfungerande verksamhet som präglas av hög kvalitet och en stabil medarbetargrupp i alla professioner. Förutom anestesin, som består av fyra operationsavdelningar och verksamhet externt, så har VO AneIVA postoperativa avdelningar, en Intensivvårdsavdelning, Smärtmottagning, Nationellt Respiratoriskt Centrum (NRC) och Sterilteknik. Danderyds sjukhus är ett stort akutsjukhus med en stor förlossningsavdelning, vilket präglar arbetet. Vi är ett stort VO med sammanlagt ca 400 medarbetare och vi gör årligen ca 20 000 operationer på ca 22 operationssalar.

Danderyds sjukhus är en institution inom Karolinska Institutet (KIDS) och VO AneIVA bedriver utöver utveckling, undervisning och forskning.
 

Uppdraget


Chef och ledare för specialistläkargruppen på ca 40 läkare tillsammans med Sektionschef Intensivvård. Tillsammans med vårdchef och vårdenhetschefer har du ansvar för anestesi på Danderyds sjukhus. Du har det övergripande medicinska ansvaret, men med hjälp av medicinskt ledningsansvariga läkare på enheterna.  I din roll kommer du leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten och har personal-, verksamhets- samt budgetansvar. Tjänsten kan kombineras med en del klinisk tjänstgöring som läkare.
 

Din bakgrund


Erfaren specialistläkare i anestesi och intensivvård med erfarenhet av ledarskap. Erfarenhet från tidigare chefsroller och forskning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga att leda i samverkan.
 

Personliga egenskaper


Personlig lämplighet är viktigt vid tillsättning av den här tjänsten och det är viktigt för oss att du lyckas och trivs i chefsrollen. Vi vill att du ska tycka att det är roligt att vara chef, att du är trygg och stabil i en miljö där förändring och förbättringar är viktigt att genomföra. Du är van att arbeta i en vardag som består av osäkra eller föränderliga omständigheter samt har förmågan att se till helheten och arbeta med frågor såväl operativt som strategiskt. Vi värdesätter förmågan att leda sig själv, att leda andra såväl som verksamheten som helhet. Du kan skapa förtroende samt är en förebild i din roll som chef. Du tycker det är viktigt med tydlig kommunikation, feedback samt vill arbeta för en lärande organisation. Det kommer naturligt för dig att bygga relationer och utveckla samarbeten såväl inom som utanför verksamheten.
 

Anställningsform


Grundanställning som läkare och ett visstidsförordnande som chef med löpande förlängning efter överenskommelse.
 

Övrig information


Danderyds sjukhus har ett väletablerat ledarskapsprogram som anpassas efter dina behov av utveckling och stöd. Som nyanställd chef ingår du i sjukhusets introduktionsprogram för chefer.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan senaste ansökningsdag.

 

LUS-information


Fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar:

- Meritförteckning för läkare
- Legitimationsbevis läkare
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
- Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
- Ev publikationsförteckning


Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan.
Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida www.ds.se/jobb


Kontakt


Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakt vår verksamhetschef för Anestesi och IVA, Klara Bergmark, tel: 08-123 581 03.
 

Välkommen med din ansökan!

Följs oss gärna på Instagram

@danderyd_aneiva

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Medicinkliniken

Vårdchef till Internmedicin och Infektion på Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.