Sektionschef till Smärtmottagningen och NRC på Danderyds sjukhus

Smärtmottagningen och Nationellt Respiratoriskt Centrum , NRC, på Danderyds sjukhus söker ny Sektionschef då vår nuvarande går vidare till nya utmaningar.

Smärtmottagningen och NRC är en del av verksamhetsområde Anestesi och Intensivvård, VO AneIVA. Vi söker dig som vågar tänka nytt, är utvecklingsorienterad och vill leda i nära samverkan med medarbetare, andra chefer och stödfunktioner som HR-partner och controller. Vi erbjuder ett varierande och utvecklande chefsuppdrag med en viktig roll både på VO AneIVA och på Danderyds sjukhus. Med det övergripande ansvaret för Smärtmottagningen och NRC, sitter du i ledningsgruppen och rapporterar till verksamhetschef.

Uppdraget

I rollen som Sektionschef kommer du leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten. I tjänsten ingår personal-, verksamhets- samt budgetansvar. Tjänsten kan kombineras med en del klinisk tjänstgöring.

Smärtmottagningen

Smärtmottagningen på DS består av en del öppenvård och även stöd till patienter inom slutenvården. Det är en del av verksamhetsområdet Anestesi- och intensivvård. Smärtmottagningen bedriver specialiserad smärtdiagnostik och behandling till patienter med såväl akut som långvarig smärta samt cancerrelaterade smärta.

På vår smärtmottagning arbetar förutom smärtsjuksköterskor, smärtläkare, fysioterapeut, neurolog, medicinska sekreterare, administratör, sektionschef och inom kort även psykolog. Vi arbetar multiprofessionellt och ibland individuellt anpassade team. Inom sjukhusets slutenvård har smärtmottagningen en konsultroll gällande all typ av smärtproblematik.

Nationellt Respiratoriskt Centrum

NRC är en öppenvårdsmottagning inom VO Anestesi- och intensivvård på Danderyds sjukhus. Vår mottagning är till för vuxna med långvarigt behov av trakeostomi och andningsunderstöd. NRC är den enda mottagningen i Sverige som specialanpassar trakealkanyler. Arbete pågår nu med att anpassa vår verksamhet till MDR, Medical Device Regulation, en uppdaterad EU-förordning som säkerställer säkerheten och prestandan av medicinskteknisk utrustning.

Vi erbjuder

På smärtmottagningen och NRC arbetar vi dagtid, vardagar. Vi har friskvårdbidrag och tillgång till gym. Goda kommunikationer med buss och tunnelbana nästan ända fram till huvudentrén, bra cykelvägar och gott om cykelställ. Bilparkering finns, likaså tillgång till elladdstolpar.

Din bakgrund

Vi söker dig som är specialistläkare eller sjuksköterska med kompetens inom smärtlindring, helst med grundspecialitet inom anestesi- och intensivvård samt med erfarenhet av ledarskap.
Du kommer tillsammans med ditt team fortsätta utveckla Smärtmottagningsverksamheten och NRC på ett kvalitetsmedvetet, resultatorienterat och effektivitet sätt. Erfarenhet från tidigare chefsroller och kvalitetsarbete är meriterande. Då vi är två mindre enheter med många samarbetspartners är förmågan att leda i samverkan extra viktigt, varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Personlig lämplighet är central vid tillsättning av den här tjänsten och det är viktigt för oss att du lyckas och trivs i chefsrollen. Vi vill att du ska tycka att det är roligt att vara chef, att du är trygg och stabil i en miljö där förändring och förbättringar är viktiga att genomföra. Du är van att arbeta i en vardag som består av osäkra eller föränderliga omständigheter samt har förmågan att se till helheten och arbeta med frågor såväl operativt som strategiskt. Vi värdesätter förmågan att leda sig själv, att leda andra såväl som verksamheten som helhet. Du kan skapa förtroende samt är en förebild i din roll som chef. Du tycker det är viktigt med tydlig kommunikation, feedback samt vill arbeta för en lärande organisation. Det kommer naturligt för dig att bygga relationer och utveckla samarbeten såväl inom som utanför verksamheten.

Anställningsform

Grundanställning som läkare eller sjuksköterska och ett visstidsförordnande som chef med löpande förlängning efter överenskommelse.

Övrig information

Danderyds sjukhus har ett väletablerat ledarskapsprogram som anpassas efter dina behov av utveckling och stöd. Som nyanställd chef ingår du i sjukhusets introduktionsprogram för chefer.

För mer information om tjänsten kontakta

Klara Bergmark, Överläkare, Verksamhetschef AneIVA, tel. 08-12358103

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.Välkommen med din ansökan!

Följs oss gärna på Instagram @danderyd_aneiva

LUS-information (för läkare)

Fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar:
- Meritförteckning för läkare
- Legitimationsbevis läkare
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
- Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
- Ev publikationsförteckning

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar ansökan.
Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida www.ds.se/jobb

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.Om verksamheten

Verksamhetsområdet Anestesi och Intensivvård präglas av hög kvalitet och en stabil medarbetargrupp i alla professioner. Förutom anestesin, som består av fyra operationsavdelningar inom kirurgi/urologi, ortopedi, gynekologi/obstetrik, dagkirurgi samt ÖNH och Tandanestesi och verksamhet externt, så har verksamhetsområdet postoperativa avdelningar, Intensivvårdsavdelning (IVA), Smärtmottagning, Nationellt respirationscentrum (NRC) och Sterilteknik. Vi är ett stort verksamhetsområde med sammanlagt cirka 400 medarbetare. Årligen utförs ca 20 000 operationer på ca 22 operationssalar. I vårt uppdrag ingår även utbildning, klinisk forskning och utveckling.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Ortopedkliniken

Biträdande vårdenhetschef till Ortopeden avdelning 59 A och E

Kirurg- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till Urologmottagningen

Kirurg- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till Inskrivningsmottagning och Kirurgisk Urologisk Dagvårdsavdelning (KUDVA)

Kirurg- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till avdelning 61 Kirurgi