Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Sjuksköterska med intresse för infektionsjukvård till avd 5/6

Vill du var med och göra avtryck i historien? Infektionskliniken - mer än pandemi! Infektionskliniken är i frontlinjen när pandemin fortsätter. Vi är stolta över att kunna bidra mot denna osynliga fiende. Tillsammans skapar vi historia! Trots att vi tar emot många patienter med Covid fortsätter vi såklart att även vårda patienter med infektion som huvuddiagnos.

 

Erbjudande och arbetsuppgifter

Som Sjuksköterska hos oss får du en bred och stark grund att stå på i din yrkesroll. Patientkategorin är spännande och de allra flesta går hem botade från sin infektion. Du får jobba på en klinik som kännetecknas av ett gott arbetsklimat, samarbete, högt arbetstempo och tydliga riktlinjer och rutiner.

Vi erbjuder dig en individuell inskolning under dygnets alla timmar eftersom vi driver en 24/7 verksamhet. Syftet är att alla medarbetare ska vara trygga när man börjar ha patientansvar. Vi har stödjande funktioner som backar upp när det sker akuta situationer.

Har du erfarenhet som sjuksköterska från andra områden, då är infektion nästa steg i din karriär. Hos oss har du möjlighet att utvecklas i din roll, och vi har en kompetensstege där vi har satt roll relaterat till kunskap och ansvar i ett eget fokusområde och är med i utvecklingen av kliniken.Din profil

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från akutsjukvård eller infektion men inget krav. Vi söker dig som är trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga och gillar en utmanade och omväxlande roll.

Som person är du självgående och arbetar enskilt utan problem men värdesätter även samarbete med såväl kollegor som patienter. Då du har daglig kontakt med patienter är det viktigt att du är tillmötesgående med god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det viktigaste för oss som jobbar på infektionskliniken avd 5/6 är att våra patienter känner sig trygga och säkra samt får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans!
 

 

Övrigt

Är du nyfiken på vad våra medarbetare tycker om vår arbetsplats? Då välkomnar vi hospitering hel-eller halvdag.

Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Dag/kväll.


 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Om

oss

 


Infektionskliniken är en del av verksamhetsområdet Internmedicin och Infektion och har ca 450 medarbetare. Infektionskliniken består av tre vårdavdelningar med totalt 38 vårdplatser.

Avdelning 5/6 har 18 patientrum, alla är isolerings salar med egna slussar och särskilt ventilationssystem, som är en särskild specialitet på avd 5/6. Vi är cirka 120 medarbetare på kliniken fördelat på undersköterskor, sjuksköterskor, samt specialistsjuksköterskor i Infektionssjukvård. 

Vi arbetar i vårdlag med en sjuksköterska och undersköterska, i nära samarbete med läkare och paramedicinsk personal. Till kliniken hör också en infektionsmottagning som framförallt bedriver återbesöksverksamhet.  

Infektionskliniken ansvarar för vård av vuxna patienter i olika åldrar med exempelvis tuberkulos, pneumoni, sepsis, CNS-infektioner, erysipelas och endokardit. Andra tillstånd vi vårdar och behandlar är icke inhemska infektioner som malaria. Infektionssjukdomar är en stor och växande utmaning.   

 

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Ortopedi

Sjuksköterska som ser tjusningen med ortopedisk akutsjukvård, Danderyds Sjukhus

Kvinnosjukvård & Förlossning

Barnmorska till Återbesöksmottagning och Lätt BB

Danderyds Sjukhus AB

Sommarjobba som sjuksköterska eller barnmorska på Danderyds Sjukhus

Kirurgi & Urologi

Vikarierande sjuksköterska till Inskrivningsmottagningen Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska till Högspecialiserad Hjärnskaderehabilitering

Geriatrik

Danderydsgeriatriken söker nattsjuksköterska

Medicinkliniken

Sjuksköterskorna på lungmedicins trevliga vårdavdelning söker kollega

Hud Reumatologi Infektion

Sjuksköterska Natt med intresse för infektionsjukvård till avd 5/6

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.