Sjuksköterska Njurcentrum Nord, Självdialysmottagning, Danderyds Sjukhus

Är du en van hemodialyssjuksköterska som brinner för egenvård och patientutbildning? Vi är stolta och glada över att få utöka vår verksamhet och söker därför en ny Hem-HD-sjuksköterska.

Vårt anställningserbjudande

Hem-hemodialysverksamheten på Njurcentrum Nord, Självdialysmottagningen tränar och utbildar patienter till att självständigt utföra sin behandling i hemmet. Hit kommer även patienter till vår pre-HD verksamhet. Vi arbetar personcentrerat med fokus på varje patientens unika förmåga, egna resurser, vilja och motivation.

På Njurmedicinska kliniken erbjuder vi dig en stimulerande och omväxlande arbetsmiljö. Det finns stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Vi har kompetensstege för sjuksköterskor och undersköterskor och satsar på kompetensutveckling i form av interna föreläsningar, klinikövergripande utvecklingsdagar, regionala kurser i njurmedicin samt poängutbildning i njurmedicinsk omvårdnad.

Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningsätt och vi har mycket goda resultat i patientnöjdhetsenkäter. Vi har ett gott samarbete med patientföreningen och ordnar regelbundet träffar för patienter och anhöriga.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har ett starkt intresse av patientutbildning samt dokumenterad erfarenhet av njurmedicinsk omvårdnad på hemodialysmottagning. Du kommer tillsammans med kollegor på självdialysmottagningen vara med och utveckla verksamheten framåt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av bedömning, utbildning och planering för patienter som är lämpade för hemodialysbehandling i hemmet. Du följer upp patienter som redan har hemodialysbehandling i hemmet. I din roll samverkar du med övriga i vårdteamet, läkare, kurator, dietist, medicinsk tekniker med flera, där patienten och ibland närstående är en viktig del av teamet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av sjuksköterskearbete på hemodialysmottagning är ett krav. Förutom intresse av omvårdnad med fokus på patientutbildning och egenvård behöver du vara intresserad av mottagningsarbete. Du ska ha god pedagogisk förmåga och vara en duktig organisatör och problemlösare.

Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du trygg, positiv och driftig. Du har en god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du har lätt för att arbeta självständigt.

Du är flexibel och har lätt för att ta egna initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetstidsmått: 38:15 h/vecka.

Enligt nuvarande schema arbetar HHD-ssk-gruppen måndag - fredag dagtid. Arbete då röda dagar infaller under dessa veckodagar ingår. Schemat kan komma att ändras över tid även om ingen sådan plan finns i nuläget. Se gällande avtal enligt arbetstidsmått för Sjuksköterskor 38:15 h/vecka.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

8 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Internmedicin och Infektion

Vill du bli vår nya kollega på AVA?

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till dialysmottagning i Norrtälje, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Sjuksköterska till Danderydsgeriatriken

Danderydsgeriatriken

Nattsjuksköterska till Geriatriska kliniken Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till HIA på Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till Akut njurmedicin slutenvård, Danderyds sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Anestesisjuksköterska till Danderyds Sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Anestesisjuksköterska till kvinnoklinikens OP och postop avdelning