Sjuksköterska till Akut njurmedicin slutenvård, Danderyds sjukhus

Är du sjuksköterska med glöd för din profession och den avancerade akuta sjukvården? På Njurmedicin får du möjlighet till en bra start, fortlöpande utveckling och lång karriär. Därför brukar de som börjar hos oss ofta stanna kvar länge!

Längst ner i annonsen berättar Kerstin och Sofia om varför de har jobbat länge inom njurmedicinska kliniken.

Vårt anställningserbjudande

I Sverige beräknas tio procent av befolkningen ha någon form av njursjukdom, det är en av de stora folksjukdomarna. På vårdavdelning 1 vårdar vi både kroniska och akut insjuknade patienter. Vårdtiden är 4-5 dygn i snitt. Vi söker nu sjuksköterska till vår vårdavdelning.

 • Vi hjälper dig att bygga upp din njurkompetens så att du blir en ännu vassare och tryggare sjuksköterska.
 • Gedigen och individuellt anpassad inskolning utifrån din kompetens.
 • Hänsyn till din arbetsmiljö.
 • Hos oss får du får en rimlig arbetsbelastning med utrymme för återhämtning.
 • Tydliga karriärvägar kopplade till kompetensstege inom njurmedicin och/eller medicinsk specialistvård.
 • Möjlighet till kombinationstjänst mot andra specialiteter inom vårt verksamhetsområde.
 • Stora karriärmöjligheter för dig som vill utvecklas som sjuksköterska.

Kompetensutveckling:

 • Regional utbildning inom njursjukvård.
 • Vi ser positivt på önskan om vidareutbildning inom specialistkompetensområden som gynnar vården av våra patienter, som t ex specialistsjuksköterska inom akutsjukvård, medicinsk vård eller palliativ vård.
 • Regelbundna interna föreläsningar.
 • Klinikövergripande utvecklingsdagar.

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för vården av 5-6 patienter i ett vårdlag tillsammans med en till två undersköterskor, en underläkare och en överläkare. Du vårdar både kroniska och akut sjuka patienter oavsett njursjukdom, stadium och behandling. Arbetet på vårdavdelning njurmedicin 1 innebär du vårdar våra patienter med behov av inneliggande vård. Utredningar, anemibehandling, behandling av infektioner, metabola rubbningar och elektrolytrubbningar, hypertoni och handläggning av uremiska symtom är vanligt förekommande. Du erhåller även kompetens i att utföra peritonealdialys. Patienterna har ofta en samsjuklighet, vården är komplex och patientens kontakt med vården blir ofta livslång.

Du träffar patienter under alla stadier av sin njursjukdom och får följa dem på sin resa genom livet. Vi arbetar enligt ett personcentrerat förhållningssätt där patienten och de närstående är en naturlig del av teamet.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av akutsjukvård.
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
 • Erfarenhet inom njursjukvård är meriterande.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du är självständig och kan ta egna initiativ. Du delar gärna med dig av din kunskap till kollegor, studenter och patienter.

Vi skrattar ofta, har kul på jobbet och är prestigelösa. Därför är det viktigt för oss att du bidrar till vår välfungerande arbetsgrupp med din positiva inställning. Du kan identifiera förbättringsområde och bidrar med förslag på lösningar. Du inspirerar andra med ditt engagemang och tar eget ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

 • Tillsvidareanställning, helgtjänstgöring och kvällar ingår.
 • Arbetstidsmått 38,15 tim/vecka.


Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

8 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Internmedicin och Infektion

Vill du bli vår nya kollega på AVA?

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till dialysmottagning i Norrtälje, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Sjuksköterska till Danderydsgeriatriken

Danderydsgeriatriken

Nattsjuksköterska till Geriatriska kliniken Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till HIA på Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska Njurcentrum Nord, Självdialysmottagning, Danderyds Sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Anestesisjuksköterska till Danderyds Sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Anestesisjuksköterska till kvinnoklinikens OP och postop avdelning