Sjuksköterska till avancerad njursjukvård, slutenvård

Omvårdnaden är i fokus som aldrig förut och vi behöver fler kollegor som vill ta plats.

 

Vi söker dig med skarp hjärna, som brinner för din profession och den avancerade akuta sjukvården. När svårt sjuka patienter behöver specialistvård här och nu.

 

Njurmedicinska kliniken ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. Vi är en av de bästa och vi arbetar målmedvetet för att bli de bästa.

För att du ska kunna göra ett riktigt bra jobb, ser vi till att du får rätt förutsättningar:

  • Hos oss behöver du inte oroa dig för att passet inte är bra bemannat. Du ansvarar för max 6 patienter även kvällar och helger.
  • Vi vill att din kompetens kommer till patienterna. Farmaceut, vårdsamordnare, vårdassistent, koordinator, receptionist och kliniska omvårdnadsledare tar hand om allt annat kring patienten.
  • Vi hjälper dig att bygga upp din njurkompetens så att du blir en vass och trygg sjuksköterska. Att vårda njurpatienter är klurigt och kräver träning. Den erfarenheten ger dig starka meriter och värdefulla medicinska kunskaper som du alltid kommer att ha nytta av i ditt yrkesliv.
  • Erfarna kollegor inom njurmedicin. Vi vet att som sjuksköterska jobbar du i en komplex miljö som kräver mycket av oss själva. Reflektion och stöd av kollegor är nödvändig för att växa i sjuksköterskerollen.
  • Tid för återhämtning. Våra patienter behöver vård dygnet runt, men det betyder inte att du inte ska kunna ha ett schema där du hinner med allt annat viktigt i ditt liv.
  • Andra karriärmöjligheter när du känner att du behöver en utmaning, med möjlighet till kombiantionstjäsnter.
  • Coachande chefer som ser dig och finns där för dig.

 

 

Om tjänsten

Vi vårdar både kroniska och akutinsjuknade patienter. Du arbetar med avancerad medicinteknik, pre- och postoperativ vård vid accesskirurgi och biopsier, utredningar, olika typer av medicinska behandlingar som peritoneal dialys samt vård vid livets slutskede.

Anemibehandling, behandling av infektioner, metabola och elektrolytrubbningar, hypertoni och handläggning av uremiska symtom är vanligt förekommande.

När platsläget tillåter det, vårdar vi även patienter från andra medicinska specialiteter vilket ger dig bred kunskap om till exempel neurologi eller endokrinologi.

 

Kompetensutveckling

Intern utbildning inom njursjukvård i två steg samt fortsatt specialisering för njursjukvård om 15 högskolepoäng.

Du erhåller specifik kompetens i att utföra peritonealdialys.  

Danderyds Sjukhus introduktionsprogram för dig som är ny i rollen eller behöver fräscha upp dina kunskaper.

Vi ser positivt till önskan om vidareutbildning inom specialistkompetensområden som gynnar vår verksamhet som tex specialistsjuksköterska inom akutsjukvård, medicinsk vård eller palliativ vård.

 
 

Kvalifikationer

Leg sjuksköterska.
Erfarenhet inom akutsjukvård och njursjukvård är meriterande.
 
 

Personliga egenskaper

Vi vill att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till olika situationer, där du skiftar fokus till det som är viktigaste då. Du ser lösningar och tänker utanför boxen. Du är en lagspelare.

 

Vår kultur präglas av öppenhet, arbetsglädje, mycket humor och nyfikenhet. Vi har modiga medarbetare som vågar testa nya sätt och utmana väl etablerade lösningar och arbetssätt för att prova nya vägar. Här är det nära till beslut och alla får möjlighet att påverka.

Så vill du göra skillnad, hör av dig till mig!

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterska med diabeteskompetens till integrerad mottagning - deltid

Njurmedicin

Vill du bli en spjutspets inom njurmedicinsk omvårdnad!

Kvinnosjukvård & Förlossning

Sjuksköterska, natt på gyn avd 14 på Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska till toppmodern vårdavdelning Hjärnskaderehabilitering

Medicinkliniken

Sjuksköterskor till Akutvårdsavdelning (AVA) på Danderyds Sjukhus

Hud Reumatologi Infektion

Sjuksköterska till Infektionskliniken på Danderyds Sjukhus

Medicinkliniken

Sjuksköterskor sökes till Danderyds Strokeenhet

Kvinnosjukvård & Förlossning

Barnmorska/Sjuksköterska

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.