Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Sjuksköterska till avdelning 98, Danderyds Sjukhus

Vill du arbeta med palliativ vård men ändå ha en fot i akutsjukvården? Vill du vara med och utveckla den palliativa vården inom akutsjukvården? Då är vi arbetsplatsen för dig!


Om Oss


Vi är en vårdavdelning inom verksamhetsområdet internmedicin och infektion där vi har lyft in den palliativa vårdfilosofin i vården och där vårt arbete präglas av ett palliativt förhållningssätt. Vi öppnade hösten 2019 i nya fina lokaler med 12 enkelrum. Avdelning 98 är den första och enda avdelningen inom akutsjukvården i region Stockholm som har denna unika profil och vi är stolta över det arbete vi gör och vilken viktig funktion vi fyller inom akutsjukvården.


Erbjudande och arbetsuppgifter 


På avdelningen vårdas i majoritet den äldre patienten oavsett diagnos. Vi har direktintag från akuten dygnet runt samt övertag från de övriga verksamhetsområdena inom sjukhuset, vilket gör att du kommer möta och vårda patienter med många olika sjukdomstillstånd, akuta såväl som kroniska. Våra patienter har ett palliativt vårdbehov i både tidig och sen fas. Vi arbetar utifrån palliativt förhållningsätt där syftet med vården är att förbättra livskvaliteten för patient och närstående med fokus på tidiga samtal och planering av den fortsatta vården. Arbetet på avdelningen bygger på ett tydligt teamarbete där alla professioners samlade kompetens och erfarenhet är kärnan för vårdens utformning. Inom enheten har vi även byggt upp ett palliativt konsultteam med specialistsjuksköterskor inom palliativ vård som fungerar som en stödjande resurs för avdelningen och hela sjukhuset under vardagar.

Ditt arbete präglas av ett etiskt förhållningsätt där du leder omvårdnadsarbetet tillsammans med undersköterskorna, patienten och dennes närstående utifrån ett helhetsperspektiv. Din uppgift blir att ansvara för att bedöma, planera, genomföra och utvärdera omvårdnaden utifrån patientens behov och önskemål där tänkta vårdinsatser avvägs av för- och nackdelar för att uppnå optimalt välbefinnande hos patienten. Då många av våra patienter vårdas i livets slutskede kommer ditt arbete även bestå i att vara ett stort stöd för närstående. 

 

Din profil


Vi ser gärna att du arbetat en längre tid i vården, samlat på dig erfarenhet och att du känner dig trygg i rollen som sjuksköterska

men

självklart välkomnar vi även nyexaminerade sjuksköterskor som har ett gediget intresse för palliativ vård. Du får stort stöd att växa in i rollen som sjuksköterska med hjälp av erfarna kolleger med flera års erfarenhet av både akutsjukvård och palliativ vård. De erfarenheter du får här kommer du ha glädje och nytta av under hela ditt arbetsliv.

Då god palliativ vård handlar om ett bra teamarbete är egenskaper som god samarbetsförmåga, prestigelöshet och flexibilitet viktiga. Vi ser gärna att du har ett gediget intresse av att förbättra och utveckla vården och våra arbetssätt då vi fortfarande är i uppbyggnadsfasen av vår verksamhet 

 

Övrigt
-

Individuellt anpassad inskolning
- Tillgång till stödfunktioner som Farmaceut, vårdsamordnare, koordinator och palliativ konsult för stöd i det dagliga arbetet.
-
Som nyutexaminerad erbjuder vi dig att gå Danderyds Sjukhus introduktions år
- Möjlighet till yrkesmässig och personlig utveckling kopplat till kompetensstege
-
Vi ser positivt till önskan om vidareutbildning som gynnar vårt verksamhetsområde som t ex specialistsjuksköterska inom palliativ vård.
-
Interna/ Externa föreläsningar
-
Kvarstannandebonus
- ATK tid enlig arbetstidsavtalet
- Friskvårdsbidrag 3000 kr


Anställningsform 


Tillsvidareanställning - hel eller deltid
Dag/kväll med tjänstgöring 2 av 5 helger
Vi tillämpar individuell schemaläggning med möjlighet till fast schema om så önskas.
 

Ansökan


Att beskriva vår verksamhet i en annons är inte lätt och vi skulle vilja berätta så mycket mer. Vi gillar det personliga mötet så tveka inte att lämna in din ansökan så bokar vi in en intervju och berättar mer om oss och har en dialog kring hur din kunskap och erfarenhet på bästa sätt tas till vara. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och självklart finns möjlighet till hospitering innan om det önskas.
 

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Anestesi- & Intensivvård

Sjuksköterska IVA, natt alt treskift Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska till Högspecialiserad Hjärnskaderehabilitering

HR

Traineeprogram för sjuksköterskor med rotationstjänstgöring, Danderyds sjukhus

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterska NATT till avd 94 Hjärtkliniken, Danderyds sjukhus

Kvinnosjukvård & Förlossning

Barnmorska till förlossningen, Danderyds Sjukhus

Radiologi

Röntgensjuksköterska till Danderyds Sjukhus AB

HR

Timanställda sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor/barnmorskor till Danderyds Sjukhus

Njurmedicin

Sjuksköterska som klinisk ledare till Njurmedicin

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.