Sjuksköterska till Elektiva Hjärtdagvården, Danderyds sjukhus AB

Vill du jobba dagtid? Kom då hit till oss, Hjärtkliniken och jobba på Elektiv Hjärtdagvård.

Vårt anställningserbjudandePå den Elektiva Hjärtagvården vårdas alla de patienter som kommer till vår klinik för att genomgå planerade undersökningar och ingrepp så som elektrofysiologiska undersökningar, PCI, pacemaker/ICD operationer samt kranskärlsröntgen. Du arbetar dagtid månd-fred kl 7-15:30. Patienterna kommer in samma dag som sina planerade undersökningar/ingrepp och går sedan hem 4-6 timmar efter ingreppet. Enstaka patienter läggs in efter ingreppet och flyttas då till en avdelning.

Hjärtkliniken på Danderyds Sjukhus är en av Sveriges största och som de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Inom kliniken finns goda möjligheter till vidareutveckling och vi arbetar mycket med att stärka upp våra medarbetares kompetenser. Vi främjar även sjuksköterskor som vill forska.

Arbetsbeskrivning

På den Elektiva Hjärtdagvården ansvarar du tillsammans med två kollegor för de patienterna som ska genomgå planerade undersökningar under dagen. Majoriteten av dessa patienter går hem samma dag. Ibland sker akuta inläggningar av stabila patienter via mottagningen eller annat sjukhus inför device operation eller angiografi. Du kommer tillsammans med ansvarig läkare att hålla i inskrivningar och det görs dagen innan ingreppet. Du ansvarar för patienterna efter ingreppet med kontroll av puls, blodtryck, kontroll av blödning samt stöttning av patienter som så behöver.

Avdelning 91 har 10 vårdplatser och här vårdas patienter med akut hjärtinfarkt, akut koronart syndrom och patienter med allvarliga hjärtarytmier. Avdelningen går under namnet lätt-HIA och har en något högre vårdnivå än övriga hjärtavdelningar. Vi har ett nära samarbete med Hjärtintensiven och Hjärtintervention och tar emot stabila STEMI patienter direkt från labb, vi vårdar patienter med nitroinfusion och arytmipatienter som behöver Isoprelinfusion. Avdelningen är uppdelat i två vårdlag, som består av en ssk och en usk och dagtid även en läkare. Där utöver bemannas avdelningen med en koordinator, vanligtvis en ssk, samt att vi har en usk som ansvarar för köket.

Kvalifikationer


Vi söker en sjuksköterska gärna medkardiologisk erfarenhet, men det är inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att organisera det egna arbetet samt gilla att arbeta självständigt. Samtidigt som du behöver varar flexibel och kunna anpassa dig till varierande flöden som kan uppstå. Vi ser att du har en god förmåga att samarbeta och att du är en god kommunikatör. Du är lugn och gillar att arbeta med olika typer av hjärtpatienter.

Anställning

Tillsvidareanställning med arbetstidsmått på 40 tim/vecka. Du kommer att tjänstgöra var fjärde helg på avd 91, en akut hjärtavdelning på kliniken.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.


Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Sjuksköterska till Högspecialiserad Hjärnskaderehabilitering

Hjärt-och fysiologi

Nattsjuksköterska till Hjärtsviktscentrum Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Infektion Danderyds Sjukhus

Kirurg- och Urologkliniken

Sjuksköterska till Endoskopicentrum Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Hjärtsviktscentrum, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Hjärtintervention, Danderyds sjukhus AB

HR- och kommunikationsavdelning

Sjuksköterskor med erfarenhet till Bemanningscenter, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus