Sjuksköterska till hemodialysmottagningen vid Danderyds sjukhus

Är du sjuksköterska med intresse för avancerad teknik och omvårdnad? Kom och jobba tillsammans med oss!

"Det bästa med dialysen är det fina samarbetet mellan kollegor och den goda och trivsamma arbetsmiljön" - Roya, sjuksköterska.

Vårt anställningserbjudande

Hemodialysmottagningen består av ett glatt gäng som sätter teamarbetet i fokus. Vi söker dig med intresse för teknisk apparatur och omvårdnad. Du brinner för din profession och vill fortsätta utvecklas som sjuksköterska.

I Sverige beräknas tio procent av befolkningen ha någon form av njursjukdom vilken räknas som en av de stora folksjukdomarna. På Danderyds Sjukhus hemodialysmottagning behandlas ca 85 kroniskt njursjuka patienter samt patienter med akut njursvikt. Allt vårt arbete präglas av starkt fokus på omvårdnaden.

Njurmedicinska kliniken ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. Vi är stolta över att vara en av de största klinikerna i Sverige som kan erbjuda komplett njurmedicinsk specialistvård under samma tak. Vi lär känna våra patienter genom livet, äldre som unga, akut som kronisk sjuka. Vi är en universitetssjukvårdsklinik vilket innebär att vi bedriver klinisk forskning och implementerar nya vårdformer, terapier och ny kunskap.

 • Vi hjälper dig att bygga upp din njurkompetens så att du blir en trygg och professionell dialyssjuksköterska.
 • Gedigen och individuellt anpassad inskolning utifrån din kompetens med erfaren handledare.
 • Hänsyn till din arbetsmiljö. Hos oss får du får en rimlig arbetsbelastning med utrymme för
  återhämtning.
 • Bra arbetstider och kvarstannandebonus
 • Tydliga karriärvägar kopplade till kompetensstege inom njurmedicin och/eller medicinsk specialistvård.
 • Möjlighet till kombinationstjänst mot andra specialiteter inom vårt verksamhetsområde.
 • Stora karriärmöjligheter som sjuksköterska för dig som vill utvecklas.

Kompetensutveckling

 • Regional utbildning inom njursjukvård.
 • Vi ser positivt på önskan om vidareutbildning inom specialistkompetensområden som gynnar vården av våra patienter, som t ex specialistsjuksköterska inom akutsjukvård, medicinsk vård eller palliativ vård.
 • 15 p Njurmedicinsk Omvårdnad
 • Regelbundna interna föreläsningar.
 • Klinikövergripande utvecklingsdagar.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att erbjuda våra patienter en dialysbehandling av hög kvalitet. Du arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningsätt. Vårt viktigaste mål är att skapa delaktiga patienter som trots kronisk sjukdom och hemodialysbehandling kan leva ett aktivt liv med god livskvalitet.

Dialysen på Danderyds Sjukhus är en akutvårdsmottagning där man även utför externa behandlingar på IVA, HIA och IMA. Du kommer arbeta med med ständiga förbättringar där fokus ligger på att göra vården av våra patienter ännu bättre.

Vi erbjuder tillsvidareanställning med 38,15 i arbetstidsmått.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet inom akutsjukvård.
 • Meriterande med njurmedicinsk erfarenhet
 • Stort intresse för förbättrings- och kvalitetsarbete samt för verksamhetsutveckling.
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du har lätt för att arbeta självständigt och ta initiativ. Du är prestigelös och mottaglig för ny kunskap. Din positiva inställning är ett viktigt bidrag till vår trevliga arbetsplats och glada gäng.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Ortopedkliniken

S.P.ORT (Sjuksköterska På Ortopedavdelning)

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska, sign-on avd 91, "Lätt-HIA" , Hjärtkliniken, DS

Anestesi- och Intensivvård

Sjuksköterska Natt till postoperativ avdelning på Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Därför ska du jobba som sjuksköterska på Hjärtintensivvårdsavdelningen

Neurologkliniken

Vill du vara med och forma framtidens neurologi på Danderyds sjukhus?

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till Njurcentrum Nord, Självdialysmottagning

Hjärt-och fysiologi

Nattsjuksköterska till Hjärtsviktscentrum Danderyds sjukhus

Akutmottagningen

Sjuksköterska till Akutmottagningen Danderyds Sjukhus