Sjuksköterska till HIA på Danderyds sjukhus

Är du redo för nästa utmaning i din utveckling? Då är du rätt person för oss!
Välkommen med din ansökan till oss på HIA DSAB! Den topprankade hjärtsjukvården på Danderyd sjukhus söker dig som är sjuksköterska med intresse för akut hjärtsjukvård och som vill arbeta i vår nybyggda Hjärtintensivvårdsavdelningen.

Vårt anställningserbjudande

  • Tillsvidareanställning. Heltid/deltid, dag/kväll/helg.
  • Möjlighet till rotation mot exempelvis mot Hjärtinterventionslab och hjärtavdelningar finns.
  • Individuell schemaplanering alternativ möjlighet till fast rullande schema
  • Friskvårdsbidrag, upp till 3000kr/år
  • Möjlighet till personalbostad vid fast anställning

Bakgrund

HIA är en hjärtintensivvårdsavdelning med åtta vårdplatser varav fyra övervakningssalar med möjlighet till hjärtintermediärvård, HIMA. Vårdplatserna är enkelsalar och är välutrustade med taklift och en pendel med all övervakningsutrustning och teknisk utrustning inne på salen. Avdelningen är bemannad med en hög andel sjuksköterskor både dag och natt. Du blir en viktig del i teamet. Vi vårdar patienter för akut ischemisk hjärtsjukdom och andra allvarliga kardiologiska tillstånd. Vi har STEMI verksamhet dygnet runt.

HIA vårdar ca 1500 patienter och medelvårdtiden är ca 3 dygn på avdelningen. Hjärtkliniken på DSAB har flera år erhållit toppbetyg gällande hjärtsjukvård i Sverige. Läs mer om HIA här.

Arbetsbeskrivning

På HIA får du ett utvecklande och omväxlande arbete som sjuksköterska. På våra övervakningsalar vårdas våra svårast sjuka patienter. Där behandlar vi patienter med bland annat Non Invasiv Ventilationsbehandling, artärnål och inotropa läkemedel. Intaget av patienter sker dygnet runt, ibland direkt från ambulansen. Våra sjuksköterskor åker även tillsammans med hjärtjour på akutlarm som sker inom sjukhuset samt deltar vid STEMI larm. Du erbjuds introduktion under handledning utifrån dina behov. Avdelningen har hög sjukskötersketäthet där två sjuksköterskor har ansvar för fyra patienter tillsammans med en undersköterska i ett team.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska som har minst ett års erfarenhet av akutsjukvård.
Meriterande kunskaper är, arbete inom hjärtsjukvård, akutsjukvård och AVA/intermediärvård/intensivvård.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill vara med och utveckla avdelningen vidare med allt mer avancerade hjärtsjukvård. Du trivs att arbeta i team. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och samarbete. Du har ett starkt engagemang och stort intresse av hjärtsjukvård/akutsjukvård.

Kompetensutveckling

När du anställs hos oss ingår du i ett två årigt kompetensutvecklingsprogram där intern och extern utbildning ingår vilket leder till att du blir hjärtsjuksköterska (DSAB) med ett lönepåslag på befintlig lön. Genom inskolning och internutbildning skapar vi förutsättningar för att du skall kunna arbeta med avancerad HIA-vård t.ex. Non Invasiv ventilationsbehandling, artärnål och inotropa läkemedel. Du får utbildning för akut omhändertagande av patienter med STEMI där du får assistera inne på koronarangiografi jourtid samt göra första bedömning av ambulans-EKG. Efter en tid utbildas du även att ingå i sjukhusets akutlarmteam där HIA sjuksköterskan ansvarar för akutcykeln. Läs mer här: Akutcykeln, FRAPP.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

8 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Hjärt-och fysiologi

Steg 5 - Processansvarig Sjuksköterska för nystartad Kärlprocess, DSAB

Neurologkliniken

Sjuksköterska, vill du vara med och forma framtidens neurologi?

Kvinnosjukvård och förlossning

Sjuksköterska till Gynakuten, Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska/patientsäkerhetsansvarig till avd 93 diabetes och endokrin

Medicinsk specialistvård

Njursviktssjuksköterska till Njurcentrum Nord, Danderyds Sjukhus

Ortopedkliniken

Vi söker sjuksköterskor till benknäckargänget!

Internmedicin och Infektion

Är du vår nya sjuksköterskekollega?

Hjärt-och fysiologi

Nattsjuksköterska till hjärtavdelningar 94 och 95, Danderyds sjukhus