Sjuksköterska till HIA på Danderyds sjukhus

Är du redo för nästa utmaning i din utveckling. Då är du rätt person för oss. Välkommen med din ansökan till oss på HIA DSAB!

Den topprankade hjärtsjukvården på Danderyd sjukhus söker dig som är sjuksköterska med intresse för akut hjärtsjukvård och som vill arbeta i vår nybyggda HIA-avdelningen i det nya akuthuset där vi flyttade in i september 2019.

 

Kompetensutveckling

När du anställs hos oss ingår du i ett två årigt kompetensutvecklingsprogram där intern och extern utbildning ingår vilket leder till att du blir hjärtsjuksköterska (DSAB) med ett lönepåslag på befintlig lön. Genom inskolning och internutbildning skapar vi förutsättningar för att du skall kunna arbeta med avancerad HIA-vård ex. Non Invasiv ventilationsbehandling, artärnål och inotropa läkemedel. Du får utbildning för akut omhändertagande av patienter med STEMI där du får assistera inne på koronarangiografi jourtid samt göra första bedömning av ambulans-EKG. Efter en tid intern utbildas du att ingå i sjukhusets akutlarmteam där HIA sjuksköterskan ansvarar för akutcykeln.

 

Bakgrund

HIA är en hjärtintensivvårdsavdelning med åtta vårdplatser varav fyra övervakningssalar med möjlighet till hjärtintermediärvård, HIMA. Vårdplatserna är enkelsalar och är välutrustade med taklift och en pendel med all övervakningsutrustning och teknisk utrustning som infusionspumpar inne på salen. Avdelningen är bemannad med en hög andel sjuksköterskor både dag och natt. Du blir en viktig del i teamet. Vi vårdar patienter för akut ischemisk hjärtsjukdom och andra allvarliga kardiologiska tillstånd.  Vi har STEMI verksamhet dygnet runt. Under 2019 tog HIA hand om ca 1500 patienter och medelvårdtiden är 2,5 dygn på avdelningen. Hjärtkliniken på DSAB har flera år erhållit toppbetyg gällande hjärtsjukvård i Sverige.

 

Framtid

Avdelningen är i en spännande utvecklingsfas efter flytten till ”nya akuthuset ” i september 2019. Här har vi fått ökade möjligheter att hand om våra svårast sjuka patienter med väl anpassade vårdrum och en strategiskt bra placering mellan IVA och Hjärtinterventionslab (angiolab och pacemakeroperation).

 

Arbetsuppgifter

På HIA får du ett utvecklande och omväxlande arbete som sjuksköterska. På övervakningsalar hos oss vårdas våra svårast sjuka patienter. Där behandlar vi patienter med bland annat Non Invasiv Ventilationsbehandling, artärnål och inotropa läkemedel. Intaget av patienter sker dygnet runt, ibland direkt från ambulansen. Våra sjuksköterskor åker även tillsammans med hjärtjour på akutlarm som sker inom sjukhuset samt deltar vid STEMI larm. Du erbjuds introduktion under handledning utifrån dina behov. Avdelningen har hög sjukskötersketäthet där två sjuksköterskor kommer ha ansvar för fyra patienter tillsammans med en undersköterska i ett team. 

 

Anställningsform:

  

Tillsvidareanställning. Heltid/deltid, dag/kväll/helg. Timanställning kan också vara aktuellt. Möjlighet till rotation mot exempelvis mot Hjärtinterventionslab och hjärtavdelningar finns.

  • Individuell schemaplanering alternativ möjlighet till fast rullande schema
  • Friskvårdsbidrag, upp till 2000kr/år
  • Möjlighet till personalbostad vid fast anställning

Kvalifikationer:

 

Legitimerad sjuksköterska som har minst ett års erfarenhet.  

Meriterande kunskaper är, arbete inom hjärtsjukvård, akutsjukvård och AVA/intermediärvård/intensivvård.

 

Personliga egenskaper:

 

Vi söker dig som vill vara med och utveckla avdelningen vidare med allt mer avancerade hjärtsjukvård.

Du trivs att arbeta i team. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och samarbete. 

Du har ett starkt engagemang och stort intresse av hjärtsjukvård/akutsjukvård.

 

Välkommen till oss där kompetensutveckling och gott arbetsklimat är ledord.

 

Här kan du läsa mer om vår verksamhet:

Välkommen till HIA

STEMI

FRAPP rutin

Akutcykel

 

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.