Sjuksköterska till kombinationstjänst, högspecialiserad vård Njurmedicin

I Sverige beräknas 10 % av befolkningen ha någon form av njursjukdom, det är därmed en av de stora folksjukdomarna.

För att fortsätta utveckla omvårdnaden utlyser vi nu en kombinationstjänst mellan hemodialysenheten och njurmedicinska vårdavdelningen på Danderyds sjukhus.

Är du sjuksköterska och är intresserad av att arbeta där du känner dig trygg och där du kan utvecklas, sök jobb hos oss på Njurmedicin 1 och Hemodialysavdelningen.

Vårt anställningserbjudande

 • Gedigen och individuellt anpassad inskolning utifrån din kompetens till respektive enhet.
 • Hos oss får du får en rimlig arbetsbelastning med utrymme för återhämtning.
 • Möjlighet att fokusera på patienterna tack vare stöd från farmaceut, vårdsamordnare, assistenter, koordinator, receptionist och kliniska omvårdnadsledare.
 • Kompetensutveckling inom njurmedicin genom föreläsningar och våra interna utbildningar, samt klinikövergripande utvecklingsdagar.
 • Regional utbildning inom njursjukvård i två steg samt fortsatt specialisering för njursjukvård om 15 högskolepoäng.
 • Plats i team som ser till att alla mår bra på jobbet och lyckas med sina uppdrag och där du får kontinuerligt stöd från våra erfarna sjuksköterskor.
 • Arbetstidsavtal som ger dig stor flexibilitet och möjlighet till förkortad arbetstid med full lön.
 • Möjlighet att få personalbostad under en viss tid.
 • Friskvårdbidrag.

Du kommer arbeta med regelbundna intervaller mellan avdelningen och hemodialysenheten. Tio procent av arbetstiden är reserverad för utvecklingsarbete. Genom att ha en kombinationstjänst kan du behålla din kompetens och samtidigt utvecklas inom nya områden. Du får större möjlighet till stimulans och variation i arbetet.

Arbetsbeskrivning

 • Du ansvarar för vården för ca 6 patienter i vårdlag tillsammans med en till två undersköterskor, en underläkare och en överläkare.
 • Du arbetar med avancerad medicinteknik, pre och postoperativ vård vid accesskirurgi och biopsier, utredning av akut och kronisk njursvikt samt vid vård av livets slutskede.
 • Anemibehandling, behandling av infektioner, metabola och elektrolytrubbningar, hypertoni och handläggning av uremiska symtom är vanligt förekommande. Patienterna har ofta en samsjuklighet, vården är komplex och kontakten med vården blir ofta livslång.
 • På hemodialysenheten ansvarar du självständigt för hemodialysbehandlingar. Vi behandlar patienter med kronisk njursvikt samt patienter med akut njursvikt Det är ett spännande arbete med en blandning av omvårdnad och avancerade tekniska arbetsuppgifter på enheten och vid externa behandlingar på IVA, HIA och IMA.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vidare har du goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av akutsjukvård/njurmedicin är meriterande.

Personliga egenskaper

Du som söker är ansvarstagande, kommunikativ och tillmötesgående. Du har vilja och förmåga att hjälpa andra och är inte främmande för att pröva nya förhållningsätt då du ser möjligheter i förändring.

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor samtidigt som du själv tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är strukturerad och noggrann och mån om att leverera vård till en god kvalitet.

Övrigt

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV

Övriga bilagor bifogas i förekommande fall:

 1. Bevis om yrkeslegitimation
 2. Personligt brev

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Kvinnosjukvård och förlossning

Senior barnmorska natt till Förlossningen, Danderyds Sjukhus

Medicinsk specialistvård

Mottagningssjuksköterska till Gastromottagningen, Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Kurator, Hjärnskaderehabiliteringen öppenvård Huddinge, Danderyds Sjukhus

Neurologkliniken

Specialistläkare/BÖL/ÖL i neurologi till VO Neurologi, Danderyds Sjukhus