Sjuksköterska till palliativ avdelning på Danderyds sjukhus

Vill du arbeta med palliativ vård men ändå ha kvar en fot i akutsjukvården? Är du sjuksköterska och känner att du vill vara med och göra skillnad och vara med och utveckla den palliativa vården inom akutsjukvården?

Vi är en nyöppnad avdelning med 12 vårdplatser där vi har lyft in den palliativa vårdfilosofin och där vårt arbete präglas av ett palliativt förhållningssätt. Vi ser gärna att du arbetat en längre tid i vården, samlat på dig erfarenhet och att du känner dig trygg i rollen som sjuksköterska, men vi välkomnar förstås även nya sjuksköterskor som har ett gediget intresse för palliativ vård. Är du nyexaminerad kommer du få arbeta med många kolleger som har lång erfarenhet inom palliativ vård samt där några är specialistsjuksköterskor vilket gör att du som ny har många kolleger att hämta både kunskap och stöd ifrån och där du i din takt kan få växa in i din roll som sjuksköterska.

Hur arbetar vi?

Vi arbetar med personcentrerad vård, där vi tar in patientens perspektiv, önskemål och behov. För att lyckas med det arbetar vi utifrån det palliativa förhållningsättet där syftet med vården är att förbättra livskvaliteten för patient och närstående. Detta innebär att du som sjuksköterska gör en professionell bedömning av patientens tillstånd, behov och önskemål utifrån ett helhetsperspektiv. Tänkta vårdinsatser skall hela tiden avvägas av för- och nackdelar för att uppnå optimalt välbefinnande hos patienten.

Arbetssättet på avdelningen bygger på ett tydligt teamarbete där alla professioners kompetens tas till vara och där teammedlemmarnas samlade kompetens och erfarenhet är kärnan för vårdens utformning. Inom enheten har vi även byggt upp ett palliativt konsultteam med specialistsjuksköterskor inom palliativ vård som fungerar som en stödjande resurs för hela sjukhuset under vardagar. 

Din roll som sjuksköterska

Ditt arbete präglas av ett etiskt förhållningsätt där du leder omvårdnadsarbetet tillsammans med undersköterskorna, patienten och dennes närstående. Din uppgift blir att ansvara för att bedöma, planera, genomföra och utvärdera omvårdnaden utifrån patientens fysiska, psykosociala, andliga och kulturella behov och upplevelser i det dagliga livet. Då många av våra patienter vårdas i livets slutskede kommer ditt arbete även bestå av att vara ett stort stöd för närstående.

Vi tillämpar individuellschemaläggning med stor flexibilitet oavsett om du önskar arbeta dag /kväll, 3 - skift eller enbart natt.

Låter det här som något för dig?

Tveka inte att kontakta oss så bokar vi in ett möte och berättar mer om verksamheten och har en dialog kring hur din kunskap och erfarenhet på bästa sätt tas till vara.

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Medicinkliniken

Sjuksköterska till AVA med möjlighet till rotationstjänst!

Medicinkliniken

Sjuksköterska till IMA/Avdelning 75

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska/teamsamordnare sökes till Högspecialiserad smärtrehabilitering på Huddinge sjukhus

Akutkliniken

Vi söker dig som är sjuksköterska (natt) till vår akutmottagning

Radiologi

Röntgensjuksköterska Danderyds sjukhus

Njurmedicin

Vill du bli en spjutspets inom njurmedicinsk omvårdnad?

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska till Högspecialiserad Hjärnskaderehabilitering

Njurmedicin

Sjuksköterska till Danderyds sjukhus dialysmottagning i Norrtälje

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.