Sjuksköterska till palliativ avdelning på Danderyds sjukhus

Vill du arbeta med palliativ vård men ändå ha kvar en fot i akutsjukvården? Är du en erfaren sjuksköterska, nyexaminerad eller specialist inom palliativ vård? Vi söker dig som känner att du vill göra skillnad och vara med och utveckla den palliativa vården inom akutsjukvården?

Vi ser en ökad tillväxt av äldre i befolkningen vilket innebär att antalet patienter med olika kroniska livshotande sjukdomar ökar. Vi ser idag att det är de äldsta åldersgrupperna som vårdas mest inom slutenvården. Hur ska vi inom akutsjukvården ta hand om denna patientgrupp och deras närstående på bästa sätt? Innan sommaren förverkligade vi vår vision att på medicinkliniken starta upp 6 vårdplatser där vi lyft in den palliativa vårdfilosofin i akutsjukvården. Vi har mötts av mycket positiv respons från patienter, närstående och kolleger. Vi känner stor tillfredställelse med det vi gör, energi, glädje och varje dag slås vi av känslan av hur viktigt vårt arbete är. Vi går till jobbet med en bra känsla i magen. Vi är nu redo att ta nästa steg, vilket innebär att enheten öppnar upp till 12 slutenvårdsplatser och vi hoppas att du vill bli en del av vårt team där vi bygger upp vår verksamhet tillsammans och aktivt arbetar för att utforma vården på bästa sätt.

Så här arbetar vi!

Vi arbetar med personcentrerad vård där vi tar in patientens perspektiv, önskemål och behov. Vi arbetar utifrån det palliativa förhållningsättet där syftet med vården är att förbättra livskvaliteten för patient och närstående. För dig som sjuksköterska innebär det att du gör en professionell bedömning av patientens tillstånd, behov och önskemål utifrån ett helhetsperspektiv. Tänkta vårdinsatser avvägs hela tiden av för- och nackdelar för att uppnå optimalt välbefinnande hos patienten vilket också gör att ditt arbete präglas av ett etiskt förhållningsätt.

Vi har en tydlig struktur för teamarbete där alla professioners kompetens tas till vara och där teammedlemmarnas samlade kompetens och erfarenhet är kärnan för vårdens utformning. Som erfaren sjuksköterska och/eller specialistsjuksköterska inom palliativ vård kommer du att arbeta en del med utbildning, rådgivning och utveckling både inom enheten och övriga sjukhuset. Du kommer även arbeta aktivt med patientflödet mellan avdelningen och akuten samt vara en samordnande länk mellan akutsjukvården och övrig hälso- och sjukvård. Är du ny i din sjuksköterskeroll kommer du att få möjlighet att utvecklas i det dagliga arbetet och i din takt få växa in i din roll med stöd av erfarna kollegor.

Inom enheten arbetar vi även nu med att starta upp ett palliativt konsultteam som kommer att fungera som en stödjande resurs i allmän palliativ vård inom hela sjukhuset.

Låter det här som något för dig? Tveka inte att kontakta oss så bokar vi in ett möte och berättar mer om verksamheten och har en dialog kring hur din kunskap och erfarenhet på bästa sätt tas till vara.

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Medicinkliniken

Nattsjuksköterska till Diabetes och Endokrin på Danderyds sjukhus

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterskor sökes till avdelning 97 Hjärtklinikens studentavdelning.

Hjärt och Fysiologi

Vi söker sjuksköterska till avdelning 95

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterska till hjärtavdelning

Hjärt och Fysiologi

Är du den vi söker? Vi söker efter är dig med erfarenhet av arytmi- och akut hjärtsjukvård.

Medicinkliniken

Mottagningsjuksköterska med inriktining MS

Medicinkliniken

Sjuksköterskor till Akutvårdsavdelning (AVA) på Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska/teamsamordnare sökes till Smärtcentrum - Högspecialiserad smärtrehabilitering på Huddinge sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.