Sjuksköterska till palliativ vårdavdelning inom akutsjukvården

Avdelning 98 är en vårdavdelning inom verksamhetsområdet internmedicin och infektion.På avdelningen vårdas i majoritet den äldre patienten med palliativa vårdbehov i både tidig- och sen fas, oavsett diagnos. Avdelningen är den enda i sitt slag inom akutsjukvården i region Stockholm, vilket gör det till en unik arbetsplats.

Vårt anställningserbjudande

Avdelningen är nyinflyttad i fräscha lokaler där samtliga 10 vårdplatser består av enkelsalar med gott om utrymme. Vi har direktintag från akutmottagningen dygnet runt samt övertag av patienter från övriga verksamheter inom sjukhuset. Avdelningen fyller en viktig funktion på Danderyds sjukhus och vi är stolta över att kunna ge en god palliativ vård inom akutsjukvården.

Vi erbjuder dig en lugn och trygg arbetsmiljö med många erfarna kollegor inom både palliativ vård och akutsjukvård. Vi har högt i tak, lär av varandra och skrattar mycket tillsammans. Oavsett om du är erfaren sjuksköterska eller nyexaminerad och har ett intresse för palliativ vård finns stöd för att du ska kunna landa i din roll som sjuksköterska hos oss.

Vi på avdelning 98 vill främja ett gott arbetsklimat genom närvarande chefer där dörren alltid är öppen för nya medarbetare. Tillsammans skapar vi en trygg arbetsmiljö.

”Att arbeta med palliativ vård handlar inte om att arbeta med döden, utan om att främja livet och livskvaliteten till dess att döden inträffar”.

Arbetsbeskrivning

Du leder omvårdnadsarbetet tillsammans med undersköterskorna, patienten och dennes närstående utifrån ett helhetsperspektiv. Du bedömer, planerar, genomför och utvärderar omvårdnadsåtgärder utifrån patientens unika behov och önskemål där de olika vårdinsatserna avvägs gällande för- och nackdelar för att uppnå och upprätthålla integritet, autonomi, livskvalitet och välbefinnande hos patienten. Då många av våra patienter vårdas i livets slutskede är närståendestöd en viktig arbetsuppgift. Till din hjälp i arbetet att bedriva god palliativ vård finns olika stödfunktioner i form av avdelningskoordinator, palliativ konsult, farmaceut, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, kurator samt andlig företrädare från sjukhuskyrkan.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att möta patienter med många olika sjukdomstillstånd, såväl akuta som kroniska, där patienterna även har palliativa vårdbehov. De palliativa vårdbehoven är både komplexa och unika, därför arbetar vi utifrån ett palliativt förhållningssätt där syftet med vården är att främja livskvalitet och välbefinnande hos patient och närstående. Vi lägger stort fokus på tidiga samtal med patient och närstående för planering och utformning av den fortsatta vården. Arbetet på avdelningen genomsyras av tydligt teamarbete med patient och närstående i fokus och där alla professioners kompetens och erfarenhet är av betydelse. På plats finns även det palliativa konsultteamet bestående av specialistsjuksköterskor inom palliativ vård som fungerar som en stödjande resurs för avdelningen och för hela sjukhuset under vardagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.

Personliga egenskaper

Palliativ vård bygger bland annat på ett gott teamarbete, därför värdesätter vi egenskaper så som god samarbetsförmåga, flexibilitet och prestigelöshet. Vi ser gärna att du har ett intresse av att driva, förbättra och utveckla den palliativa vården och våra arbetssätt

Övrigt

 • Individuellt anpassad inskolning
 • Introduktionsprogram för nyexaminerade sjuksköterskor på Danderyds sjukhus
 • Möjlighet till rotationstjänst inom verksamhetsområdet internmedicin och infektion
 • Möjlighet att kombinera arbete och studietid vid vidareutbildning som gynnar verksamheten, exempelvis specialistsjuksköterska inom palliativ vård
 • Interna- och externa föreläsningar
 • Yrkesmässig och personlig utveckling enligt kompetensstege
 • Kvarstannandebonus
 • ATK-tid enligt arbetstidsavtal
 • Friskvårdsbidrag på 5000 kr/år
 • Individuell lönesättning

Anställningsform

 • Tillsvidareanställning
 • Dag/kväll med tjänstgöring 2 av 5 helger
 • Vi tillämpar individuell schemaläggning

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Ortopedkliniken

S.P.ORT (Sjuksköterska På Ortopedavdelning)

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska, sign-on avd 91, "Lätt-HIA" , Hjärtkliniken, DS

Anestesi- och Intensivvård

Sjuksköterska Natt till postoperativ avdelning på Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Därför ska du jobba som sjuksköterska på Hjärtintensivvårdsavdelningen

Neurologkliniken

Vill du vara med och forma framtidens neurologi på Danderyds sjukhus?

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till Njurcentrum Nord, Självdialysmottagning

Hjärt-och fysiologi

Nattsjuksköterska till Hjärtsviktscentrum Danderyds sjukhus

Akutmottagningen

Sjuksköterska till Akutmottagningen Danderyds Sjukhus