Sjuksköterska till toppmodern vårdavdelning Hjärnskaderehabilitering

Vårdavdelningen vid Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken har flyttat till en helt nybyggd, toppmodern avdelning anpassad för vår verksamhet! Låter nedanstående beskrivning intressant? Tveka inte att bli en spelare i vårt team. Välkommen med din ansökan!
 
Fascineras du av människans återhämtningsförmåga? Berikas du av att arbeta utifrån ett holistiskt synsätt och kunna följa upp resultatet av omvårdnaden du initierat? Ja, då har du hittat rätt! Hos oss rehabiliterar vi patienter med medelsvår till mycket svåra förvärvade hjärnskador i ett tidigt skede efter insjuknandet/skadetillfället. Patienterna är från 18 år och uppåt och de vanligaste orsakerna till hjärnskadan är stroke och trauma.  
 
Vi arbetar i interdisciplinära team där patient, närstående och berörda professioner gemensamt planerar rehabiliteringen. Målet med slutenvårdsperioden är att patienten uppnår optimal självständighet i vardagen och möjliggöra återgång till lämplig boendeform med eller utan stöd.  
 
Endast planerade intag av nya patienter, överbeläggningar förekommer inte.  
  

Om tjänsten

 
Utöver sedvanliga sjuksköterskeuppgifter bedrivs en rehabiliterande omvårdnad. Det innebär att i omvårdnadssituationen ständigt sträva mot ökad självständighet hos patienten, att tillsammans med teamet planera lämpliga åtgärder utifrån patientens mål, att använda sig av teamgemensamma strategier och utvärdera effekten.  
Du leder och fördelar det dagliga omvårdnadsarbetet.  
 

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet som sjuksköterska inom stroke-, neurologi eller neurokirurgi är meriterande. 
 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som lyhördhet, samarbetsförmåga, flexibilitet, förmågan att vara strukturerad och kunna prioritera. Du är initiativtagande, ambitiös och ser möjligheter. Du gillar att delta i utvecklingsarbete på avdelningen.
 
Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden, varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!
 
Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).

 
 
 

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.