Sjuksköterska/Sektionsledare till Ortopedmottagningen vid Danderyds sjukhus

Vårt anställningserbjudande

Som sjuksköterska på ortopedmottagningen ingår du i ett team av sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. I arbetsuppgifterna ingår bland annat telefonrådgivning, att assistera läkare på deras mottagningar, sårmottagning samt gipsning. Tidigare erfarenheter från mottagningsarbete, gipskunskaper och telefonrådgivning samt receptionskunskaper är därför ett stort plus.

Mottagningsarbete, rotation mellan olika stationer så som sårmottagning, mottagningsdisken och gips sker utifrån kompetens.

Om oss

Ortopedkliniken på Danderyds sjukhus består av fyra vårdavdelningar och en mottagning. Till tre av avdelningarna kommer patienter med akuta skador som tex. fot-, axel- och höftfrakturer. Vid sidan av de tre akuta avdelningarna har vi också en välfungerande och strukturerad elektiv enhet. Vi har ett gott samarbete mellan de olika avdelningarna och akutmottagningen.

Ortopedmottagningen är en av de största i Stockholm där vi tar emot ca 100 patienter varje dag och vi som arbetar där är ett glatt gäng med sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeuter och sekreterare. Patienterna som kommer till oss vårdas för skador i skelettet och det innebär att det är nybesök, återbesök, sårmottagning och gipsning av frakturer. Vi planerar också operationer, både de som opereras under dagtid och de som stannar kvar på vårdavdelningar.

Arbetsbeskrivning

Som sektionsledare arbetar du i ett nära samarbete med vårdenhetschefen. Tillsammans arbetar ni för att kvalitetsutveckla både enheten och verksamheten i stort. Du ansvarar för den dagliga driften på enheten vilket innebär att du koordinerar samt leder medarbetare i det operativa arbetet. Tillsammans med chef och medarbetare arbetar du för att upprätthålla en god arbetsmiljö och är drivande i förbättringsarbeten. Administrativa arbetsuppgifter så som hantering av fakturor, rapportering av sjukfrånvaro, semesterplanering, beställning av förrådsvaror samt apoteksvaror ingår.


Sektionsledaruppdraget är ett tidsbegränsat uppdrag på 2 år med möjlighet till förlängning. Du har en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ortopedi

Arbetet som sektionsledare kräver goda ledaregenskaper och organisationsförmåga. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och ansvarstagande. Du tycker om att arbeta i grupp, du är nyfiken, har en rak kommunikation och är lösningsorienterad.

Engagemang och flexibilitet ser vi som självklara egenskaper. Du har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt samt ett gott bemötande i ditt sätt att arbeta. Du bidrar också till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Heltid 40 timmar/vecka, måndag till fredag. Måndag – Torsdag 07.30-16.30 Fredagar 07.30-14.00 Röda dagar stängt.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
På verksamhetsområdet Ortopedi har vi stor erfarenhet av basal till komplex fraktur och ledproteskirurgi, samt ligger i framkant gällande behandling av andra skador och sjukdomar i både skelett och mjukdelar. På Ortopedkliniken finns fyra ortopediska slutenvårdsavdelningar samt operationsavdelning, mottagning, paramedicin och dietister. På vårdavdelningarna vårdar vi såväl akuta som elektiva patienter med olika skador i skelettet eller mjukdelar runt skelettet. Vi är en dygnet-runt-verksamhet där cirka 275 personer arbetar.

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

8 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Internmedicin och Infektion

Vill du bli vår nya kollega på AVA?

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till dialysmottagning i Norrtälje, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Sjuksköterska till Danderydsgeriatriken

Danderydsgeriatriken

Nattsjuksköterska till Geriatriska kliniken Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till HIA på Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till Akut njurmedicin slutenvård, Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska Njurcentrum Nord, Självdialysmottagning, Danderyds Sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Anestesisjuksköterska till Danderyds Sjukhus