Sjuksköterskor till NAVE - Neurologisk Övervakningsenhet, Danderyds sjukhus

Har du intresse för neurologi och akutsjukvård? Söker du en spännande, lärorik och utmanande arbetsplats där du kan bygga på din kompetens inom en verksamhet med olika vårdnivåer? Har du redan erfarenhet inom omvårdnad eller är du nyutexaminerad och vill utvecklas inom intermediärvård? Vi söker både dig med gedigen kompetens inom neurologisk övervakning och även dig som är nyutbildad och vill vidareutvecklas inom en spännande verksamhet med goda utvecklingsmöjligheter.

Vårt anställningserbjudande

Den neurologiska verksamheten på DSAB är i en expansiv fas och vi söker dig som vill vara med och fortsätta och forma vår verksamhet. Vi har ett stort akut flöde av patienter (en av norra Europas största akutmottagningar) inom flera olika diagnosområden inom neurologi, landets största akuta strokeflöde och vi har en egen strokelarmkedja.

Vi öppnar nu en övervakningssal för patienter i behov av neurologisk övervakning. Under hösten kommer vi parallellt att bygga om vår närliggande avdelning till en helt ny NAVE-enhet med 6 övervakningsplatser totalt fördelat på två övervakningssalar med 3 patienter i varje sal. Vi bedriver således redan akut strokevård och detta kommer att utvidgas med neurologisk övervakning och akutneurologisk övervakning och omvårdnad för en bredare patientgrupp på de nya övervakningssalarna.

  • Möjlighet att arbeta med neurologisk övervakning kombinerat med strokevård. Vill du bredda och utveckla din kompetens inom akutneurologi ska du komma till oss.
  • En unik arbetsplats för dig som vill utveckla sina kunskaper och kanske även planerar specialisera dig inom neurologi eller akutsjukvård. Du kommer får regelbunden simulatorträning i akut omhändertagande (ABCDE) samt stöttas och uppmuntras till vidareutbildning.
  • Personligt anpassad inskolning och introduktionskurs inom neurologi. Som sjuksköterska hos oss får du minst 4 veckors introduktion med ett utarbetat introduktionsprogram. Tiden för introduktion är flexibel relaterat till hur mycket tidigare erfarenhet du har.
  • Kompetensstege för sjuksköterskor och kontinuerlig kompetensutveckling.
  • Arbete i ett professionellt team med trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer med mångårig erfarenhet av neurologi, akutsjukvård och ledarskap.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att bedriva övervakning på en intermediär nivå med kontroller av medvetande, andning, cirkulation och neurologisk funktion samt lättare övervakning på ordinarie vårdplatser. Du kommer även handha specifika behandlingar såsom trombolys, CPAP, anti-epileptiskt intravenös behandling samt övervakning av patienter efter neurokirurgiska ingrepp. Inom denna verksamhet, dvs redan nu med en övervakningssal och framöver på en helt ny och fräsch övervakningsavdelning, så blir du omgående en viktig person i omvårdnaden av allvarligt neurologiskt sjuka samarbetet samt uppbyggnaden av neurologin på DSAB.

Kvalifikationer

  • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Erfarenhet inom akutsjukvård och/eller neurologi är meriterande
  • Meriterande är också erfarenhet av andningsvård och/eller intensivvård

Vänligen bifoga CV, personligt brev och kopia på din sjuksköterskelegitimation.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill möta patienter i det akuta skedet, är lösningsorienterad och trivs med teamarbete. Du motiveras av att arbeta i en organisation i förändring, där du får medverka till vård- och verksamhetsutveckling och därmed själv utvecklas i din roll som sjuksköterska. Du bör vara bekväm med att arbetsmiljön snabbt kan förändras och att arbetsuppgifterna behöver omprioriteras p.g.a. akuta händelser. Detta medför krav på flexibilitet och förmåga att fatta nya beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Är du nyutexaminerad, men har ett intresse för vår verksamhet? Tveka inte att söka ändå! Vi har möjlighet att anpassa inskolning och kompetensutveckling för att ge dig förutsättningar att arbeta och utvecklas i vår verksamhet. För dig som ännu inte tagit examen kan vi erbjuda anställning med studielön.

Övrigt

Tillsvidaretjänst – dag/kväll, natt eller treskift. Tjänsten inkluderar arbete helger och kvällar.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till hemodialysmottagningen vid Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Vårdavdelning 90 (arytmi) Hjärtkliniken

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Infektion Danderyds Sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska natt/treskift Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Sjuksköterska till ortopeden på Danderyds sjukhus (natt)

HR- och kommunikationsavdelning

Traineeprogram för examinerade sjuksköterskor, Danderyds Sjukhus start HT23

Hjärt-och fysiologi

Processansvarig Sjuksköterska till Kärlprocessen på Hjärtkliniken