Specialist-/Överläkare till Njurmedicinska kliniken

Njurmedicinska kliniken på Danderyds sjukhus är en av Sveriges största njurkliniker med cirka 20 anställda läkare. Vi ansvarar för all njurmedicinsk specialiserad vård i norra Stockholm. Vi har en utvecklingsinriktad klinik som arbetar med tydliga och mycket välfungerande processer. Kliniken består av en mottagning, en slutenvårdsavdelning med 20 vårdplatser, transplantationsmottagning, självdialysenhet för peritoneal- och hemodialyspatienter  samt hemodialysmottagningar vid Danderyds sjukhus, Löwenströmska sjukhuset och i Norrtälje.

Inom kliniken arbetar ca 160 medarbetare som bedriver såväl akut som planerad specialistvård dygnet runt för patienter med medicinska njursjukdomar. Vi har en egen njurmedicinsk jourlinje. Vi är också en aktiv forskningsklinik med en anställd professor och flera doktorander. Vi erbjuder goda forskningsmöjligheter.  

Arbetsuppgifter:
Vi har en god läkarbemanning men nu slutar en av våra specialistläkare och vi söker därför hennes efterträdare, en specialistläkare, eller biträdande överläkare/överläkare. Tjänstgöringen kan innefatta placeringar på alla våra enheter men de flesta specialisterna profilerar sig mot ett par av enheterna. Njurmedicinsk jourtjänstgöring ingår. Vi har en välfungerande klinik med mycket goda resultat i medarbetarenkäten. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med stora möjligheter att få vara med och påverka utvecklingen och våra framtida arbetssätt.

Kvalifikationer:
Vi söker en kollega med bred njurmedicinsk och internmedicinsk kompetens och med intresse för verksamhetsutveckling och forskning. Aktiv forskning är meriterande. Specialistkompetens i Medicinska njursjukdomar och Internmedicin krävs.

Personliga egenskaper:
Du bör vara målinriktad och positiv. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

LUS-information 

Fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar:  

- Meritförteckning för läkare 

- Legitimationsbevis läkare 

- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 

- Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen 

- Ev publikationsförteckning 

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan. 

Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida www.ds.se/jobb 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Hud Reumatologi Infektion

Överläkare / Specialistläkare till Reumatologen

Hud Reumatologi Infektion

Vi söker två ST läkare till vårt team på Infektion

Ortopedi

Vikarierande underläkare till Ortopediska kliniken

Hud Reumatologi Infektion

Överläkare/Specialistläkare till Hudmottagningen

HR

Nu söker vi er som vill bli våra nya AT-läkare!

Kvinnosjukvård & Förlossning

Intresseanmälan som examinerad läkare till Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus

Kvinnosjukvård & Förlossning

Intresseanmälan som legitimerad läkare till Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.