Specialist till röntgenavdelningen Danderyds sjukhus

Vill du arbeta och utvecklas inom radiologin på ett av Sveriges största akutsjukhus?

Vårt anställningserbjudande

Vi arbetar organindelat med fokus på akutradiologi men har även elektiv verksamhet, interventioner och en stor ablationsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Deltagande i klinikens sedvanliga diagnostiska verksamhet där ronder och jourtjänstgöring ingår. Vi tillämpar dubbelgranskning på de flesta av våra undersökningar och har Sectras RIS/PACS. Vid intresse finns det möjlighet att arbeta med vår stora ablationsverksamhet.

Kvalifikationer

Specialist i radiologi/bild- och funktionsmedicin. Forskningserfarenhet är meriterande. Goda kunskaper i svenska språket krävs, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi söker en duktig diagnostiker som är resultatorienterad och ansvarstagande. Du är flexibel och prestigelös och har en god samarbetsförmåga gentemot alla medarbetare på sjukhuset. Intresse för kvalitetsutveckling och förbättringsarbete ser vi som en viktig egenskap. Du följer överenskomna arbetssätt och bidrar aktivt till att uppnå verksamhetens mål.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 40 timmar/vecka.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Verksamhetsområdet Radiologi omfattar röntgen, nuklearmedicin och sjukhusfysik. På röntgenavdelningen utför vi olika avancerade undersökningar, med hjälp av modern teknik inom röntgen, ultraljud och magnetkamera. Vi gör årligen 122 000 röntgenundersökningar och mer än hälften av alla leverablationer i Sverige. På kliniken finns modaliteter som MR, DT, angiografi, konventionell röntgen, genomlysning, ultraljud samt en ablationsverksamhet. I verksamheten arbetar cirka 150 personer.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Kirurg- och Urologkliniken

ST-läkare i kirurgi, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Spontanansökan underläkare Danderydsgeriatriken

Hjärt-och fysiologi

Underläkare (läkarstudent) Sökes till sommarvikariat på Hjärtkliniken DSAB

Radiologi

Vik underläkare med möjlighet till ST inom Radiologi

Internmedicin och Infektion

Underläkare innan examen till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

ST läkare Anestesi- och Intensivvård till 2024