Specialistläkare i Akutsjukvård sökes till Danderyds sjukhus

Vi söker nu läkare med specialistkompetens inom Akutsjukvård till Danderyds sjukhus. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vårt anställningserbjudande

Akutmottagningen på Danderyds sjukhus är ett av landets största akutmottagningar och vi tar emot drygt 90000 besök per år. Inom VO Akutsjukvård tar vi emot vuxna patienter med akuta eller potentiellt akuta medicinska tillstånd. Akutmottagningen är en mycket aktiv och utvecklande arbetsplats där ingen dag är den andra lik och där allas kompetens och erfarenheter kommer till sin rätt.

Trots storleken på Danderyds sjukhus så har vi nära samarbete mellan samtliga verksamheter och det goda arbetsklimatet mellan läkarna på sjukhuset brukar ofta lyftas som en styrka och ett signum. På Danderyds Sjukhus finns även gott samarbete med högre vården - MAVA, IMA, IVA och HIA. Här finns också en väletablerad sjukhusgemensam Ultraljudsakademi för utbildning i POCUS.

I vår vision bygger vi upp en akutmottagning där Akutläkaren utgör en central och viktig del. Vi har sedan starten av akutläkarorganisationen hösten 2022 vuxit till en läkarchef, tre specialistläkare och sex läkare i Akutsjukvård. Målet är en fortsatt liknande expansionstakt kommande år.

För närvarande är akuten uppdelad i fem olika sektioner – hjärt, medicin, kirurgi och urologi, ortopedi samt neurologi. Akutläkargruppen har som vision att arbeta till större grad linjelöst och leda arbetet på akuten allt eftersom akutläkarverksamheten expanderar, bland annat med en egen linjelös sektion. Parallellt med en ökad linjelös akutläkarverksamhet kan de övriga sektionerna minska i storlek, i motsvarande grad.

En av styrkorna på Danderyds Akutmottagning är det täta samarbetet med andra kliniker, och vi ser en vision där akutläkare och organspecialister båda finns på akuten för att kunna dra nytta av varandras kunskap. Med tanke på Danderyds Akutmottagnings storlek och höga inflöde så finns alltid både patienter som kan dra nytta av organspecialisternas nischade kunskap och akutläkarens bredd och kunskap om patientflöden.

Arbetsbeskrivning

Som Specialist i akutsjukvård kommer du få möjlighet att arbeta i senior position på akutmottagningen som ledningsläkare på en sektion, alternativt ansvar för akuta inflödet. Du kommer arbeta kliniskt på Akutmottagningen enligt roterande jourschema. Du behöver kunna handleda ST läkare både som huvudhandledare, men också i det dagliga arbetet.

Som Specialist inom Akutsjukvård kommer du få stora möjligheter att ta ansvar för uppbyggnaden av akutläkarverksamheten på Danderyds sjukhus i nära dialog med läkarchef och ST-studierektor.

Önskemål till delad tjänst, inklusive forskning eller rotationsschema kan möjliggöras.

Kvalifikationer

Läkare med specialistkompetens inom Akutsjukvård. Meriterande med akademiska meriter, forskning och utbildning.

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Du bör vara målinriktad och positiv. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du bör vara en ambassadör för akutläkarna både mot andra specialiteter och inom medarbetargruppen.

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • CV
  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning

Förmåner

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmånerOm verksamheten

Danderyds sjukhus har en av landets största akutmottagningar och vi är drygt 200 medarbetare. Akutmottagningen för vuxna bedriver dygnet-runt-mottagning för allvarligt skadade och akut sjuka, främst från norra Stockholm. Vi tar emot cirka 95 000 patienter per år fördelat på Internmedicin, Neurologi, Hjärtmedicin, Allmän kirurgi inklusive Urologi och Ortopedi. Vår akutvårdsbyggnad (2019) ger oss goda förutsättningar att utveckla det akuta omhändertagandet av våra patienter.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Akutmottagningen

Legitimerad läkare och blivande ST-läkare till Akutmottagningen

Hjärt-och fysiologi

Överläkare/Specialistläkare med MR-kompetens till Fysiologkliniken, DSAB

Medicinsk specialistvård

Specialistläkare till Hematologisektionen Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare innan examen till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Spontanansökan underläkare Danderydsgeriatriken