Specialistläkare till Hematologisektionen Danderyds sjukhus

Under 2024 återöppnar Danderyds sjukhus en Hematologimottagning och söker därför engagerade och kompetenta hematologer. Har du bred medicinsk kompetens och en vilja att bygga upp en ny verksamhet med patientnyttan i centrum? Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Om oss

Vid Hematologimottagningen kommer patienter med behov av specialiserad hematologisk vård att utredas och behandlas. Detta gäller patienter inom lymfom-, myelom- och myeloida- flöden liksom benign hematologi. Utöver mottagning kommer vi att erbjuda dagvård i samband med utredning och behandling.

Vi arbetar i team med hematolog, internmedicinare, kontaktsjuksköterska, sjuksköterska och undersköterska. Vi har multidisciplinära konferenser med patologer och radiologer.

Vårt anställningserbjudande

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

Arbetsbeskrivning

Som läkare på hematologisektionen arbetar du med sedvanligt mottagningsarbete såsom remissbedömning, nybesök, återbesök, benmärgsprovtagning och behandlingsordinationer. Du behöver ha en bred hematologisk kompetens som inkluderar samtliga hematologiska flöden frånsett koagulation. Du får gärna ha specialintresse inom ett av flödena och ansvarar för utvecklingen inom det området. Du kommer att handleda underläkare och läkarstudenter. Du kommer också ha mycket kontakt med patienter och anhöriga liksom med övriga vårdgivare så som röntgen, patologen och andra specialister.

Arbetet ställer höga krav påatt du kanagera självständigt, att du har stor vana vid att bemöta och utreda hematologisk sjuka patienter samt att du tilltalas av attdriva och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens i hematologi eller internmedicin med erfarenhet av hematologisk vård. Meriterande med ledarerfarenhet liksom aktiv forskning.

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss behöver du vara trygg i din roll som läkare och säker i dina medicinska bedömningar och prioriteringar. Du har en god kommunikationsförmåga och förmedlar struktur till patienter och medarbetare. Du har lätt för att samarbeta med andra men kan även jobba självständigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Heltid, tillsvidareanställning med tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till deltid kan diskuteras. Nivåplacering efter kompetens. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi söker även hematolog för timanställning.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • CV
  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckningOm verksamheten

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Akutmottagningen

Legitimerad läkare och blivande ST-läkare till Akutmottagningen

Akutmottagningen

Specialistläkare i Akutsjukvård sökes till Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Överläkare/Specialistläkare med MR-kompetens till Fysiologkliniken, DSAB

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare innan examen till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Spontanansökan underläkare Danderydsgeriatriken