Tekniker till Sängcentralen

Ett stimulerande och omväxlande jobb för rätt person.

Sängcentralen är en del av Servicecenter, som ingår i Sjukhus gemensamma service (SGS) på Danderyds sjukhus AB. Sängcentralen utför reparationer och förebyggande underhåll av patientsängar och ersätter förbrukade sängar.

Vi söker Dig som är intresserad av ett arbete med mycket tekniska inslag, där händighet och kreativitet är nödvändiga egenskaper för att lösa arbetsuppgifterna. Vi söker Dig som ser en hög servicekänsla i relationen med våra kunder som en självklarhet.

Arbetsuppgifter:

Du ansvarar själv för Sängcentralen med en budget på ca 2mkr. Du jobbar självständigt med att hjälpa vården att ha hela, rätt utrustade, rena patientsängar och madrasser. Reparationer av undersökningsbritsar, rullstolar och sängbord förekommer även. I arbetet ingår ett nära samarbete med våra vaktmästare som du kan ta hjälp av vid behov och som du även delar lokal med.

I dina arbetsuppgifter ingår verkstadsmekaniska moment som t.ex.

 • Borrning, kapning, gängning i metall.
 • Utbyte av mekaniska komponenter.
 • Felsökning och utbyte av elektroniska komponenter.
 • Inköp av nya patientsängar och skrotning av uttjänta sängar.
 • Inköp av reservdelar.
 • Dokumentation av förebyggande underhåll.
 • Representation av Danderyds sjukhus genom att du ingår i en expertgrupp och är aktiv i centralupphandlingar av sängar och tillbehör.
 • Utbildning av vårdpersonal.

Personliga egenskaper:

Vi tror att du är en person som kan arbeta självständigt och driva vår verksamhet mot uppsatta mål. Du har ett genuint intresse av att arbeta både administrativt och praktiskt. Du kanske har varit egen företagare eller haft liknade jobb med ett helhetsansvar för verksamheten.

Du behöver inte ha el-behörighet men du behöver ha en förståelse för hur man felsöker i lågspänningsmiljö. Du kan arbeta självständigt, har datorvana, kan hantera Office och har lätt att lära dig de datasystem vi använder för ärendehantering, inköp mm.

Vi ser självklart att du har utpräglat hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med våra kunder. Du har också en mycket bra kommunikations- och samarbetsförmåga.

Då arbetet stundtals innebär intensiva arbetstoppar behöver du snabbt kunna hitta kreativa problemlösningar inom ditt arbetsområde. Du förväntas att aktivt delta i vårt förbättringsgruppsarbete där du ansvarar för en roll i förbättringsgruppen, vilket är en prioriterad arbetsuppgift. Du bidrar även till andra förbättringar och förändringar som sker inom avdelningen och har ett genuint intresse för och är motiverad av att utveckla Sängcentralen.

Arbetet innebär tunga lyft.

Körtillstånd för truck och ledstaplare är meriterande.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Kvalifikationer:

 • Lämplig utbildning och /eller dokumenterad erfarenhet av mekaniska reparationer samt god kännedom om felsökning av elektroniska komponenter/utrustning.
 • Vana av inköp med budgetansvar
 • Vana att arbeta med ärendehanteringssystem och mycket god datavana samt goda kunskaper i Officepaketet.
 • Erfarenhet av att driva projekt
 • Mycket bra kunskaper i svenska i både tal och skrift

Övrig information

Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonserade svarsdag, skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt.   

Sista ansökningsdatum: Söndag den 29 september 2019.

Varmt välkommen med din ansökan!  


Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.