Traineesjuksköterska inom Neurologi

Har du intresse för neurologi och akutsjukvård? Söker du en spännande, lärorik och utmanande arbetsplats där du kan bygga på din kompetens inom en verksamhet med olika vårdnivåer?

Vi startar nu ett nytt traineeprogram inom neurologi som syftar till att ge en bred fördjupning inom omvårdnad i olika neurologiska specialiteter. Detta för att ge en ökad kompetens som i sin tur leder till en ökad trygghet i din roll som sjuksköterska.

Vem kan söka?

Programmet riktar sig till dig som är nyligen examinerad eller relativt ny i din profession som är väldigt intresserad av att bredda dina kunskaper inom neurologi och akutsjukvård.

Söker du som student? Danderyds Sjukhus erbjuder två månaders betald utbildning om du tar anställning hos oss!

Så fungerar traineeprogrammet

Du genomför programmet under 12 månader fördelat på 2 eller 3 perioder. Första veckan kommer vara en introduktionsvecka med praktisk information om kliniken, vanliga diagnoser, undersökningar och behandlingar. Under hela tiden för programmet kommer du att erbjudas handledning och mentorskap samt tid för reflektion.

Period 1

 • Introduktionsvecka för nyanställda
 • Klinisk basutbildning för sjuksköterskor (8 tillfällen). I denna del ingår områdena Säker Vård, Samverkan i team, Personcentrerad våd, Evidensbaserad vård, Informatik samt förbättringskunskap och kvalitetsutveckling.
 • Klinisk tjänstgöring på en av våra enheter
 • Föreläsningar med koppling till neurologklinikens verksamheter
 • Reflektionstid

Period 2

 • Klinisk tjänstgöring på en av våra enheter
 • Föreläsningar med koppling till neurologklinikens verksamheter
 • Reflektionstid
 • Introduktionsprogram för nyanställda som inte gått klart detta

Efter period 2 kan programmet avslutas om du har tillräckligt med kompetens eller erfarenhet. Du fortsätter då din anställning inom neurologklinikens verksamheter. För dig som vill kan du gå en tredje period och arbeta inom vår övervakningsenhet NAVE.

Period 3

 • Klinisk tjänstgöring på NAVE, neurologisk övervakningsenhet
 • Föreläsningar med koppling till neurologklinikens verksamheter
 • Reflektionstid

Vi är en klinik med tre avdelningar och en neurologmottagning som just nu befinner sig i en expansiv fas där vi behöver dig för vår fortsatta utveckling. På klinikens avdelningar bedrivs vård av patienter som har stroke eller neurologiska sjukdomar med behov av utredning, behandling och teambedömning, en observationsavdelning i huvudsak för neurologiska patienter med förväntade korta vårdtider där vi vårdar bland annat patienter med svår huvudvärk, yrsel och krampanfall. Vår strokeenhet med nyöppnade NAVE, vårdplatser för patienter i behov av neurologisk övervakning, samt våra KIAS patienter som är i behov av invasiv ventilation, dessa patienter har trakelkanyl och ofta ventilator.

Kvalifikationer

- Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård

- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Personliga egenskaper

Du är intresserad av att arbeta inom neurologi och tycker om att arbeta strukturerat och tillsammans med andra. Du har en god kommunikativ förmåga och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Stor viktläggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Neurologi är ett verksamhetsområde som omfattar Neurologkliniken, Strokesektionen och Logopedkliniken. Vi har en omfattande öppen- och slutenvårdsverksamhet där vi vårdar patienter med sjukdomar som till exempel Parkinsons sjukdom, epilepsi, MS, ALS, stroke och TIA. Vi har det största antalet strokepatienter i hela landet.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till hemodialysmottagningen vid Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Vårdavdelning 90 (arytmi) Hjärtkliniken

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Infektion Danderyds Sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska natt/treskift Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Sjuksköterska till ortopeden på Danderyds sjukhus (natt)

HR- och kommunikationsavdelning

Traineeprogram för examinerade sjuksköterskor, Danderyds Sjukhus start HT23

Hjärt-och fysiologi

Processansvarig Sjuksköterska till Kärlprocessen på Hjärtkliniken