Underläkare (med.stud) till Danderydsgeriatriken

En unik chans för dig som är läkarstuderande och önskar bredda dina kunskapar inför din stundande läkarkarriär

Vårt anställningserbjudande

Vi söker dig som vill ta möjligheten att mjukstarta karriären med att sommarjobba patientnära i vårdteam med arbetsuppgifter som traditionellt inte ligger i läkarens arbetsuppgifter, men som är av stort värde att behärska.

Arbetsbeskrivning

I arbetet ingår omvårdnad, läkemedelsadministrering, handhavande av medicinskteknisk utrustning, kontroll/bedömning av vitala parametrar samt arbetsledning.

Kvalifikationer

9 terminers godkända studier på läkarprogrammet vid svenskt lärosäte med underläkarbehörighet att bl.a. hantera läkemedel, eller som studerar i annat land och har motsvarande behörighet.

Personliga egenskaper

Du behöver vara flexibel, ansvarstagande, ha lätt för att samarbeta och äga en god förmåga att ta egna initiativ. Du bör ha ett genuint intresse för det samlade teamets roll för patienten. Och självklart vill vi att du är en god kollega.

Övrigt

De geriatriska patienterna har ofta hög ålder, svikt i flera organsystem, akuta sjukdomstillstånd som föranleder sjukhusvistelsen, påverkad funktionsförmåga och sammantaget ett komplext vårdbehov där hela det geriatriska teamet samverkar för att kunna ge den enskilde patienten bästa möjliga vård.

Danderydsgeriatriken, erbjuder geriatrisk vård för invånare i hela Stockholms län, företrädesvis vid akuta sjukdomstillstånd, med en medelvårdtid på ca 7 dygn.

Kliniken består av 60 vårdplatser fördelat på 3 vårdavdelningar. Vi har en avdelning med akutgeriatrisk inriktning, en med ortopedisk rehabilitering och en med strokerehabilitering. Vi har även öppenvårdsmottagning för minnesutredningar.

Vi arbetar i team vilket innebär att vi får lära av varandra och det stödjer ett gott samarbete mellan professioner där patientens bästa är vårt gemensamma mål. Teamet består av: sjuksköterska, undersköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, och i förekommande fall även dietist, kurator, logoped och neuropsykolog.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Danderydsgeriatriken är specialiserad på akuta och kroniska sjukdomar som bland annat uppstår till följd av åldrande. Kliniken har cirka 200 medarbetare fördelade på en öppenvårdsmottagning för minnesutredningar och tre slutenvårdsavdelningar med olika inriktning; Akutgeriatrisk, Ortopedisk rehabilitering och Strokerehabilitering samt svårare sjuka geriatriska patienter. På alla vårdavdelningar får du erfarenhet inom många olika specialiteter, exempelvis endokrinologi, hjärtsjukvård, kirurgi och ortopedi.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

HR- och kommunikationsavdelning

Vill du bli AT-läkare på Danderyds sjukhus?

Anestesi- och Intensivvård

ST läkare Anestesi- och Intensivvård till 2024