Undersköterska till Hjärnskaderehab avd 84, Danderyds sjukhus

Vårt anställningserbjudande

Vi rehabiliterar patienter med medelsvår till mycket svår förvärvad hjärnskada i ett tidigt skede efter insjuknande eller skadetillfälle. Patienterna är från 18 år och uppåt. De vanligaste orsaken till hjärnskadan är en stroke eller ett skalltrauma. Vi tillämpar patientcentrerad vård där tonvikten ligger på teamarbete. Ett team består av undersköterska, läkare, sjuksköterska, logoped, arbetsterapeut, psykolog, kurator samt fysioterapeut. Teamet utarbetar tillsammans med patienten de mål som ligger till grund för patientens individuella rehabiliteringsplan.

Uppskattar du längre vårdtider, tid för att lära känna patienterna och få möjlighet att följa deras utveckling. Då är Rehab en arbetsplats som kan passa dig. Hos oss får du möjlighet att känna dig nöjd efter arbetspassets slut då du varit delaktig i patientens träning. Vi arbetar med rehabiliterande omvårdnad, dvs som ett led i patientens utveckling och tillfrisknande ingår det att så mycket som möjligt bland annat klara sin ADL självständig med ett ständigt och starkt stöd från omvårdnadspersonalen. Som stöd finns strategier och instruktioner utarbetade av teamet runt patienten.

Ett arbete hos oss ger dig kompetensutveckling i form av utbildning inriktad på vår patientgrupp. Du erbjuds ett friskvårdsbidrag och tillgång till ett unikt personalgym.

Arbetsbeskrivning

Sedvanliga undersköterskeuppgifter, som omvårdnad, att kontrollera NEWS, sätta KAD, provtagning m.m. Delaktighet i patientens rehab-träning under ledning av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och logopeder.

Kvalifikationer

  • Godkänd undersköterskeutbildning.
  • Godkänd svenska C.
  • Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med patienter som har en förvärvad hjärnskada samt vana av att arbeta med patienter som har trakeostomi.
  • Erfarenhet av arbete som undersköterska på akutsjukhus.
  • Fördjupningsutbildning inom neurologi, strokevård, rehabilitering men även inom trauma.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en flexibel och initiativtagande person med god förmåga att arbeta självständigt och i samverkan med kollegor. Du trivs med att ta ansvar och kan snabbt växla från ett lugnare till ett högt tempo. Med fördel är du strukturerad som person då mycket av den rehabiliterande omvårdnaden sker med hjälp av olika instruktioner utarbetade av teamet. För oss är det viktigt att du har en väl utvecklad empatisk förmåga och ser att problem går att lösa.

Övrigt

Tillsvidare och vikariat.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm på Danderyds sjukhus har ett regionövergripande uppdrag. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Medicinsk specialistvård

Undersköterskor till Diabetes/Endokrin i sommar

Ortopedkliniken

Undersköterska till Ortopedmottagningen, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Undersköterska till Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Undersköterska till Internmedicin avd. 76 i sommar

Hjärt-och fysiologi

Undersköterska till Hjärtsviktscentrum, Danderyds sjukhus

Bemanningscenter

Intresseanmälan till Bemanningscenter, Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Ortopedmottagningen söker dig som är Gipstekniker eller har gipskometens

Ortopedkliniken

Gipstekniker/har gipskompetens, Ortopedmottagning Danderyd