Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Undersköterska till Strokeenheten

Vi går till jobbet för att hjälpa människor som drabbats av stroke. Vårt mål är att ge våra patienter de bästa förutsättningarna att återgå till ett så normalt liv som möjligt. För att nå vårt mål är samarbete och teamarbete viktiga faktorer. Här har vi olika funktioner och roller - alla är lika viktiga för att vården ska bli den bästa. Vårt verksamhetsområde och vår enhet är i en expansiv fas och vi söker nu dig som vill vara med och forma framtidens strokevård på Danderyds Sjukhus.

Strokeenheten tillhör VO Neurologi. Med anledning av ett ökat behov arbetar vi inom vårt verksamhetsområde aktivit för att utöka antalet vårdplatser med neurologisk kompetens. Vår ambition är att under kommande år skapa fler vårdplatser på strokeenheten och skapa vårdplatser för neurologisk övervakning; NIMA/NAVE. På avdelningen finns för närvarande 12 vårdplatser. Målet är att utöka till 15 vårdplatser.

Vi tar emot patienter dygnet runt, via strokelarm från ambulans eller akutmottagning. Arbetet här innebär att begränsa hjärnskada, att utreda och behandla riskfaktorer, men handlar även om att tidigt påbörja rehabilitering, förebygga komplikationer, identifiera och tillgodose våra patienters specifika och basala omvårdnad. Som undersköterska arbetar du i team tillsammans med ytterlligare en undersköterska och en sjuksköterska och ansvarar för patientens basala omvårdnad. Ditt arbete är viktigt och ger dig en bred kompetens inom ditt yrke både vad gäller omvårdnad, akuta situationer och medicintekniska moment. Du deltar med din kunskap både vid vår medicinska rond och vid våra teamträffar.

Vi tycker att det är viktigt att alla som arbetar hos oss får en bra inskolning och känner sig trygga. Som nyanställd får du en introduktion anpassad och utformad efter dina behov.

När du känner dig trygg med patientgrupp och arbetet på avdelningen finns möjlighet att ytterligare bredda dina kunskaper genom att bli en del av vårt larmteam där undersköterskan har en betydelsefull roll. Innan du blir en del av vårt larmteam vill vi att du genomför vår larmkompetensutbildning och har arbetat minst ett halvår på avdelningen.

Här kan du se hur larmprocessen ser ut hos oss.

Här arbetar du nära patienten, tillsammans med andra professioner i stroketeamet och andra verksamheter på sjukhuset.

Vi erbjuder dig: 

  • Strokekompetensutbildning 
  • Larmkompetens 
  • Nära samarbete och kunskapsutbyte med paramedicinska professioner 
  • En miljö där dina åsikter och synpunkter tillvaratas och är viktiga 
  • En arbetsplats som aktivt arbetar med förbättringar och kvalitetsutveckling
  • En arbetsplats som ger dig bred erfarenhet av både akut omhändertagande och strokeomvårdnad 

Hos oss får du ett stimulerande och utvecklande arbete i en miljö som kännetecknas av omsorg, engagemang och kunskap.

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska med examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller utbildning som bedöms ge motsvarande kompetens.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som vår kollega har ett genuint intresse för omvårdnad. Då god strokevård bland annat handlar om ett bra teamarbete är egenskaper som god samarbetsförmåga, prestigelöshet och flexibilitet viktiga. Eftersom det är stor variation på arbetsuppgifter och stundtals högt arbetstempo är det viktigt att vara flexibel och både kunna och vilja samarbeta.

På vår enhet arbetar vi aktivt med att utveckla och förbättra omvårdnad och flöden. Att lära av varandra och lära ut till andra, både medarbetare, studenter, patienter och anhöriga är en stor del av arbetet. Vi tycker därför att det är viktigt att du tycker att det är roligt att lära dig av andra och lära andra och har en vilja att utveckla och förbättra arbetet på enheten.

Anställningsform 

Tillsvidareanstälning dag/kvällstjänstgöring heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Vi tillämpar individuell schemaplanering efter verksamhetens behov.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

För att din ansökan skall vara komplett behöver du bifoga examensbevis, CV och personligt brev.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.
 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.