Undersköterska till toppmodern vårdavdelning vid Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken

Vårdavdelningen vid Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken är belägen i en helt nybyggd, toppmodern avdelning anpassad för vår verksamhet! Låter nedanstående beskrivning intressant? Tveka inte att bli en spelare i vårt team. Välkommen med din ansökan!

Vi rehabiliterar patienter med medelsvår till svår förvärvad hjärnskada i ett tidigt skede efter insjuknandet/skadetillfället. Patienterna är från 18 år och uppåt och de vanligaste orsakerna till hjärnskadan är stroke och trauma. Det finns 40 vårdplatser fördelade på två avdelningar. Vi tillämpar ett arbetssätt där tonvikten ligger på teamarbete, vilket kräver mångsidig kompetens, kreativitet och flexibilitet. I varje team ingår läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped, kurator och psykolog. Målet med slutenvårdsperioden är att patienten skall uppnå optimal självständighet i vardagen och möjliggöra återgång till lämplig boendeform med eller utan stöd. 

Arbetsuppgifter 

Det patientnära omvårdnadsarbetet innebär allt från avancerad vård av svårt vakenhetssänkta patienter till vård av uppegående patienter med kognitiva nedsättningar. Utöver sedvanliga undersköterskeuppgifter bedrivs en rehabiliterande omvårdnad. Det innebär att i man i omvårdnadssituationen utgår ifrån de mål teamet satt upp tillsammans med patienten, använder sig av teamgemensamma strategier för att uppnå dessa mål och kontinuerligt utvärderar resultatet.  
 

Kvalifikationer

Du har arbetat som undersköterska några år, gärna med slutenvårdserfarenhet. Erfarenhet av arbete med hjärnskadade patienter är meriterande liksom vana av vård av patienter med tracheostomi. 
 
Egenskaper vi värdesätter högt är samarbetsförmåga och strukturerat arbetssätt – att kunna organisera och planera arbetet på ett effektivt sätt, kunna prioritera arbetsuppgifter och hantera oförutsedda händelser i det dagliga arbetet. 
 
Datorvana och erfarenhet av dokumentation i patientjournalsystem är ett krav samt att du behärskar svenska språket väl i tal och skrift. 
 
Vi har även behov av undersköterskor som vill arbeta på timanställning och vikariat hos oss.
 
Urval sker löpande under ansökningstiden. 
 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Medicinkliniken

Undersköterska till lungavdelning 74 på medicinkliniken Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.