Uroterapeut till Gynmottagningen, Danderyds sjukhus

Vi ska starta upp ett nationellt centrum för högspecialiserad vård av svåra förlossningsskador och behöver förstärkning! Är du utbildad sjuksköterska, barnmorska eller fysioterapeut med inriktning uroterapi och intresserad av att följa med på resan? Välkommen med din ansökan!

Vår verksamhet

Bäckenbottencentrum (BBC) drivs i samarbete mellan kvinnokliniken och kirurgkliniken och tar årligen emot ca 500 kvinnor där drygt hälften lider av anal inkontinens. Här erbjuds samtliga tillgängliga utredningsmetoder och därefter en skräddarsydd, individualiserad behandling med alla konservativa och kirurgiska alternativ. På Danderyds sjukhus utförs avancerade rekonstruktioner som åtgärdar skador i ändtarmens slutmuskel samt fistlar mellan tarm och vagina.
– Under de snart 20 år som vårt BBC funnits har vi fått stor erfarenhet inom området och kontinuerligt utvecklat nya metoder och arbetssätt för att kunna ge bästa möjliga vård. Här arbetar ett multidisciplinärt team som erbjuder utredning och behandling för kvinnor som lider av:

  • Anal inkontinens till följd av tidigare trauma (förlossningsskada eller kirurgi).
  • Fistelsjukdom som involverar gynekologiska organ.
  • Komplicerade symptom givande prolaps (analinkontinens eller tömningsproblem).


Bäckenbottencentrum på Danderyds sjukhus kvinnoklinik blir en av två nationella högspecialiserade enheter för avancerad rekonstruktiv kirurgi vid förlossningsskador med påverkan på underliv och ändtarm.

Vi har även en urogynekologisk mottagning kopplad till vår enhet. Där tar vi hand om kvinnor med urinläckage, trängningar och miktionsproblem

Arbetsbeskrivning

Vanliga arbetsuppgifter är att ta hand om patienter på kvinnokliniken med blåstömmningsproblem, urinläckage, tarmtömningsproblem, avföringsläckage och smärtproblematik i bäckenbotten.

Du kommer att arbeta tillsammans i ett Interdisciplinärt team av uroterapeut, barnmorskor, fysioterapeut, gynekologer och kirurger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska, barnmorska eller fysioterapeut med uppdragsutbildning uroterapi. Viser gärna att du har ett par års erfarenhet som uroterapeut och goda kunskaper kring vård av patienter med tarmbesvär.

Erfarenhet från arbete med patienter som har tarmbesvär eller utbildning inom akupunktur är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel och självständig i ditt arbete. Då vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. I och med att vi fått det nationella uppdraget att ta hand om kvinnor med svåra förlossningsskador ser vi gärna att du är nytänkande och har förmågan att kunna omsätta idéer i praktiken.

Övrigt

Heltid, tillsvidare.
Start omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
Kvinnosjukvård och förlossning är sjukhusets största verksamhetsområde med cirka 580 medarbetare. Vi bedriver akut och specialiserad vård inom både öppen- och slutenvård. Verksamhetsområdet är indelat i sektionerna: gynekologi och obstetrik.

Den gynekologiska sektionen består av en gynekologisk öppenvårdsmottagning, en gynekologisk akutmottagning och en vårdavdelning. Vi har en profilinriktning på benign gynekologisk kirurgi. På vår operationsavdelning utför vi både planerade och akuta ingrepp.
Den obstetriska sektionen omfattar antenatalvård, specialistmödravård, auroramottagning, förlossning, medicinsk eftervård och Hotell BB med återbesöksmottagning. Med drygt 6500 födslar per år är vi en av Sveriges största förlossningsenheter. Förutom stor klinisk verksamhet har vi ett betydande FoUu uppdrag med utbildning och klinisk forskningsverksamhet.

Verksamhetens gemensamma vision är att vi tillsammans ska skapa Region Stockholms mest attraktiva klinik för kvinnosjukvård och förlossning.

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

6 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Kvinnosjukvård och förlossning

Seniora barnmorskor sökes till ny roll på förlossningen, Danderyds Sjukhus

Kvinnosjukvård och förlossning

Barnmorskor till eftervården, Danderyds sjukhus

Kvinnosjukvård och förlossning

Barnmorskor sökes till Förlossningen, Danderyds Sjukhus

Ortopedkliniken

Operationssjuksköterska till vårt ortopedgäng på centraloperation

Kvinnosjukvård och förlossning

Barnmorska dag/natt till avd 16, Danderyds sjukhus

Kvinnosjukvård och förlossning

Erfarna barnmorskor till förlossningen, Danderyds sjukhus