Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.

Mer Info

Sjuksköterska/Utbildningsledare till VO Medicinsk specialistvård

Vi söker en erfaren sjuksköterska som vill arbeta som utbildningsledare för vårt verksamhetsområde som inkluderar njurmedicin, gastroenterologi, endokrinologi, reumatologi, hud och Diagnostiskt centrum.

Vårt anställningserbjudande

Som utbildningsledare har du en strategisk roll i utbildnings- och kompetensfrågor. Du verkar som pedagogiskt stöd för chefer och medarbetare, analyserar kompetensutvecklingsbehov, samt planerar, samordnar och följer upp utbildningsinsatser utifrån framtagna verksamhetsplaner, uppsatta mål och beslut. Arbetet sker i nära samarbete med klinikens kvalitets- och patientsäkerhetsansvariga. Du ingår i Danderyds sjukhus utbildningsledarråd. Du är adjungerad i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Du kombinerar ditt uppdrag som utbildningsledare med att arbeta kliniskt som sjuksköterska på någon av våra slutenvårdsenheter.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som utbildningsledare innebär bland annat att

  • tillsammans med ledningen och enheternas utbildningsansvariga, ansvara för årlig planering, genomförande och uppföljning av utbildningsinsatser och kompetensutveckling inom verksamhetsområdet.
  • ansvara för framtagande av relevanta data samt rapportering till exempel i samband med bokslut.
  • driva implementering av kompetensverktyget Pro Competence.
  • ansvara för medarbetarutbildning i sjukhusets webbaserade lärplattform ”Lärtorget” både gällande skapande av kurser och administration.
  • samverka med kvalitets- och patientsäkerhetsansvariga för att planera, samordna och följa upp kvalitets- och utbildningssatsningar.
  • kommunicera utbildnings- och kompetensfrågor i relevanta forum.
  • samverka internt och externt kring sjukhusgemensamma och regionövergripande utbildningssatsningar.
  • främja utbildning och utveckling som främjar en personcentrerad vård.

Kvalifikationer

Du är erfaren i din yrkesprofession som sjuksköterska och du har ett stort pedagogiskt intresse, gärna med tidigare pedagogikutbildning. Du har erfarenhet av att leda utbildnings-, kvalitets-, eller projektarbete och du är van att arbeta självständigt. Det är meriterande med doktorsexamen eller magisterexamen. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du har ett starkt intresse för utbildning och utveckling.

Personliga egenskaper

Som person är det viktigt att du är pedagogisk, strukturerad och analytisk. Du tar ansvar både när du arbetar självständigt och i grupp, du är noggrann och följer de regelverk och de kvalitetskrav som uppdraget kräver. Du har en god förmåga att skapa och etablera kontakter internt och externt samt är intresserad av att utveckla framtida utbildningar. Social förmåga och att kunna entusiasmera chefer och medarbetare är väsentligt.

Övrigt

Heltid 38,15 tim/vecka, helgtjänstgöring där du arbetar en helg av fem.

Tjänsten omfattar 40 % som utbildningsledare och 60% klinisk tjänstgöring.

Uppdraget som utbildningsledare är tidsbegränsat på 2 år, men kan förlängas efter överenskommelse.

Din närmaste chef är vårdenhetschefen på den enhet där du arbetar kliniskt. Vilken enhet du kommer arbeta vid är baserat på dina tidigare erfarenheter och önskemål samt behovet på respektive enhet. I ditt uppdrag som utbildningsledare rapporterar du till verksamhetschefen.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till Diabetes och Endokrin på Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Hjärtavdelning 94, Danderyds sjukhus, söker nu sjuksköterska

Kirurg- och Urologkliniken

Sjuksköterska till avancerad endoskopi Danderyds sjukhus

Kirurg- och Urologkliniken

Sjuksköterska med uppdrag som utbildningsledare till Danderyds sjukhus

Kirurg- och Urologkliniken

Sjuksköterska, Danderyds sjukhus, Urologmottagningen

Danderydsgeriatriken

Sjuksköterska till Danderydsgeriatriken

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterskor till Hemodialysen på Danderyds Sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska natt till Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@regionstockholm.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.