Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Vårdenhetschef till Akutmottagningen på Danderyds Sjukhus

Vi söker ytterligare en vårdenhetschef till Akutmottagningen på Danderyds sjukhus. Är du en utvecklingsinriktad lagspelare som söker en ny utmaning och trivs i en ledande befattning, sök till vårt härliga team redan idag!

Under hösten 2019 stod en helt ny akut- och behandlingsbyggnad klar vid Danderyds Sjukhus. Den 26 000 kvm stora byggnaden dimensioneras för att årligen kunna ta emot upp till 95 000 akuta patienter. I den sju våningar höga byggnaden ryms utöver akutmottagningen avdelningar för operation, röntgen, IVA, HIA, intervention och sterilcentralen.

Vi trivs fantastiskt bra i våra nya lokaler som inneburit nya förutsättningar avseende patientsäkerhet och arbetsmiljö. Engagemang och ansvarstagande är starka ledord för oss som har skapat den verksamhet vi har idag.

Vi söker en av fem vårdenhetschefer som tillsammans direkt under verksamhetschefen ansvarar för ekonomi, verksamhet och medarbetarna inom Akutmottagningen.


Arbetsuppgifter


I uppdraget som vårdenhetschef ingår planering, ledning, utveckling och uppföljning av akutmottagningens verksamhet. Tillsammans med övriga chefer inom enheten ansvarar du för personal, ekonomi och långsiktig verksamhetsplanering. Du kommer att sitta i akutmottagningens ledningsgrupp som leds av verksamhetschef och ha ett nära samarbete med, förutom dina chefskollegor, även övriga funktioner som medicinskt ansvarig läkare, kvalitets- och verksamhetsutvecklare, patientsäkerhetscontroller, HR-partner och controller.


Anställningsform


Tillsvidareanställning som sjuksköterska med chefsförordnande.


Kvalifikationer


Vi söker dig med flera års erfarenhet som sjuksköterska och som har gedigen erfarenhet av akutsjukvård. Du har tidigare erfarenhet av arbete i chefsbefattning eller motsvarande. Meriterande är erfarenhet och kunskap avseende process- och förbättringsarbete.  


Personliga egenskaper


Du är lugn och stabil, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Det coachande ledarskapet är viktigt, och du kommer behöva ha både ett stödjande förhållningssätt och förmågan att vara tydlig.  Det är också viktigt att du kan sprida entusiasm, är en god kommunikatör både internt och externt samt att du har en naturlig förmåga att samverka inom och utanför verksamheten. Som chef och medlem av ledningsgruppen behöver du ha ett analytiskt och strategiskt tänkande och kunna se långsiktigt och gränsöverskridande på de utmaningar vi ställs inför. Drivkraft och engagemang är andra viktiga egenskaper som vi prioriterar högt samt förmågan att vara flexibel, förändringsinriktad och att kunna ställa om när arbetet så kräver.


Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på instagram -

@akutendanderyd -

 för att få en närmare inblick i vår fartfyllda vardag.

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Anestesi- & Intensivvård

Sektionschef till Anestesin på Danderyds Sjukhus AB

Sjukhusgemensam service SGS

Gruppchef inom Försörjningen, Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Enhetschef till Hjärnskaderehabilitering öppenvård

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.