Vårdenhetschef till avd.16 på Danderyds sjukhus

Är du intresserad av att leda kompetenta medarbetare och utveckla vår BB avdelning och antenatalenhet? Är du en kommunikativ ledare som är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor? Då kan du vara den chef vi söker!

Bli en del av vårt team inom obstetriken

Som chef inom obstetriksektionen kommer du få ett nära samarbete med övriga chefer, bemanningsassistenter och medicinskt ledningsansvariga läkare. På kvinnokliniken arbetar vi tillsammans och som chef i första linjen kommer du ha en väldigt viktig roll i vår gemensamma vision att ”tillsammans skapar vi Region Stockholms mest attraktiva klinik för kvinnosjukvård och förlossning”.

Rollen innebär ansvar för verksamheten, personalen och ekonomin för enheten. I uppdraget är du närmsta chef för ca 40 medarbetare. Du rapporterar till vårdchefen och har olika stödfunktioner som du kan vända dig till tex gällande ekonomi, patientsäkerhet och personalfrågor.

Om dig

Du har en bakgrund som barnmorska eller sjuksköterska och har tidigare chefserfarenhet på minst ett år. Du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och sätter arbetsmiljö och patientsäkerhet i fokus och drivs av att göra förbättringar för att skapa en attraktiv arbetsplats. Du är en person som arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt och är lyhörd för dina medarbetare. Du är en utåtriktad, prestigelös lagspelare med ett mycket gott bemötande. Att ta ansvar, sätta sig in i nya situationer och ha ett helhetsperspektiv faller sig naturligt för dig.

Information om tjänsten

Tillsvidareanställning som barnmorska alternativt sjuksköterska, 38,25

Tidsbegränsat chefsförordnande 40,0 tim/v 100%, på 4 år som vårdenhetschef med möjlighet till förlängning.

Danderyds sjukhus erbjuder bra utvecklingsmöjligheter för dig som chef genom sjukhusets egna ledarskapsprogram samt regionsövergripande kurser.

Tillträde enligt överenskommelse.

Om verksamheten

Kvinnokliniken bedriver akut och specialiserad vård med hög kompetens inom öppen och sluten vård. Verksamhetsområdet är indelat i en gynekologisk och en obstetrisk sektion. Obstetriksektionen består av flera olika delar. Vi har vår förlossningsenhet där vi under 2024 skall handlägga 5000 förlossningar. Vi har två eftervårdsavdelningar samt en återbesöksverksamhet. Utöver detta så har vi även en akutmottagning som är kopplad till förlossningen samt en specialistmödravårds enhet. Under 2024 kommer vi att utveckla eftervården med fler digitala lösningar för att skapa en trygghet för våra familjer när dom har gått hem. I denna lösning så kan familjerna snabbt komma i kontakt med oss, vi skapar ett BB-online där vi finns tillgängliga stora delar av dygnet. Vi har även som mål att kunna erbjuda hembesök till de som behöver.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Kirurgi- och Urologkliniken

Vårdchef till VO Kirurgi och urologi, Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Enhetschef för medicinska sekreterare, VO Medicinska specialiteter

Medicinsk specialistvård

Klinikchef till Medicinsk specialistvård på Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Chef Biomedicinsk analytiker till Fysiologkliniken Danderyds sjukhus

Sjukhusledningen

Verksamhetschef till VO medicinska specialiteter vid Danderyds Sjukhus AB

Kirurgi- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till avdelning 62, Kirurgi, Danderyds sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Vårdenhetschef till Anestesin och Postop på Kvinnoklinikens operation