Vårdenhetschef till Inskrivningsmottagning och Kirurgisk Urologisk Dagvårdsavdelning (KUDVA)

Är du en engagerad och kunnig chef som är redo för nästa utmaning? Vi erbjuder dig ett dynamiskt, utvecklande arbete i ett kompetent team där du får vara med och driva förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. Välkommen att söka jobbet som vårdenhetschef på Inskrivningsmottagningen och Kirurgisk och Urologisk Dagvårdsavdelning. Bli en del av vår resa mot framtiden!

Vårt anställningserbjudande

Inskrivningsmottagningen är en planerad verksamhet som förbereder patienter inför operation samt slutenvård och till en del även eftervård av patienter som opereras i dagkirurgi på Centraloperation. Här arbetar sjuksköterskor och undersköterskor.

KUDVA är en öppenvårdsavdelning med intag främst från kirurg- och urologakuten, antingen direkt efter triage eller efter tidigare besök på akuten. På dagvårdsavdelningen vårdas patienter med förväntad hemgång efter utredning och observation. De patienter som behöver längre slutenvårdsbehandling förbereds med kontroller, infart och inskrivning för säker övergång till rätt vårdavdelning. Avdelningen bemannas av sjuksköterska, undersköterska och läkare.

Vi söker nu en vårdenhetschef vars drivkraft är att att leda verksamheten framåt. Du erbjuds goda möjligheter till att driva utvecklingen på vår Inskrivningsmottagning och KUDVA på Kirurg- och urologkliniken.

Arbetsbeskrivning

I rollen som vårdenhetschef kommer du att vara ansvarig för enheternas personal, ekonomi, omvårdnad, rekrytering och utveckling.

Du har medarbetaransvar för ca 15 medarbetare, både sjuksköterskor och undersköterskor. Du coachar och ger förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och för att organisera avdelningen med rätt bemanning. Du håller utvecklings- och lönesamtal, rekryterar och introducerar nya medarbetare. Du ansvarar för att utveckla och behålla personal genom ett aktivt arbete för ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Du har övergripande ansvar för omvårdnadsarbetet på avdelningen vilket innebär att säkerställa en hög patientsäkerhet, ett gott patientbemötande och en vård av god kvalitet. Uppdraget innebär också att bryta ner verksamhetsområdets mål och strategier till individuella mål för medarbetarna utifrån avdelningens verksamhetsplan. Du driver förbättrings- och förändringsarbeten samt följer upp och utvecklar arbetssätt och metoder. Du ansvarar för att avvikelser, miljöfrågor och samverkar med fackliga representanter.

Du ansvarar för avdelningens ekonomi, och arbetar med budgetering och planering i samarbete med vårdchef och controller för att säkerställa att avdelningens resurser används på bästa sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet i yrket samt gärna chefs- eller ledarerfarenhet. Kliniskt arbete ingår i tjänsten.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv. Du har förmåga att se helheten, skapa förståelse och sammanhang samt verka för att patienten alltid kommer först. Vidare är du ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten.
Du är rak, ärlig och tydlig när du kommunicerar med andra. Du bemöter medmänniskor med genuin omtanke och respekt samt tar ansvar i med- och motgång. Med en tro på medarbetarnas kompetens försöker du motivera och engagera dem till att nå gemensamma mål och växa. Som person är du modig med hög integritet.

Övrigt

Danderyds sjukhus tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen. Arbetstid 40 h/vecka.

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Ansökan

Anställningsintervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Här jobbar cirka 460 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Enhetschef Högspecialiserad Smärtrehabilitering Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Biträdande vårdenhetschef till Ortopeden avdelning 59 A och E

Kirurg- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till Urologmottagningen

Kirurg- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till avdelning 61 Kirurgi

Anestesi- och Intensivvård

Sektionschef till Smärtmottagningen och NRC på Danderyds sjukhus