Vårdenhetschef till ortopedmottagning

Är du redo för nästa utmaning i din utveckling och vill arbeta tillsammans med ett kompetent team? Vi erbjuder dig ett dynamiskt och utvecklande arbete där du får vara med och driva förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. Passa på och sök jobbet som vårdenhetschef på ortopedmottagningen och bli en del av vår resa mot framtiden!

Vi arbetar kontinuerligt med vår arbetsmiljö för att vara en attraktiv arbetsplats. Att vara en attraktiv arbetsplats för oss innebär att du ska kunna lägga fullt fokus på patientsäkerhet och arbetsmiljö, och att du alltid har kollegor och chefer som hjälper dig när det kör ihop sig. Vidare vill vi att du ska kunna påverka din arbetsplats när du upptäcker förbättringspotential, stort som smått. Du ges möjlighet att utvecklas i din profession och bidra till att utveckla dina medarbetare och teamet.

På mottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, paramedicinare, läkare och sekreterare. Vi är ett välfungerande gäng som värdesätter teamets alla delar. Mottagningen har också ett tätt samarbete med avdelningarna, hit kommer patienterna innan sin eventuella operation och efter om så beslutas.  

Om du tycker det verkar spännande så kan vi erbjuda dig goda möjligheter till att leda och utveckla vår fina ortopedmottagning.     

Vi erbjuder

 • Ett dynamiskt, roligt och utvecklande arbete där du får vara med och driva förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus
 • Gott stöd från dina kollegor på avdelnings- och kliniknivå och medicinsk ledningsansvariga läkare
 • Stöd i arbetet med omvårdnadsutveckling i form av klinikens patientsäkerhetscontroller, vårdutvecklare och utbildningsledare
 • Möjlighet till chefsutbildningar och handledning i chefsrollen

Om tjänsten

Som vårdenhetschef kommer du att vara ansvarig för enheternas personal, ekonomi, omvårdnad, rekrytering och utveckling. Chefsrollen innebär medarbetaransvar för ca 20 medarbetare, sjuksköterskor och undersköterskor. Du planerar och leder arbetet utifrån klinikens och sjukhusets mål och krav. Viktigt är att stödja, motivera och utveckla dina medarbetare. Du kommer att samordna, utveckla och följa upp din enhet utifrån kvalitet, patientsäkerhet, arbetsmiljön, processer, ekonomi, FoUU och patientperspektiv.

Din närmaste chef är vårdchefen på kliniken. Du ingår i en grupp av 5 vårdenhetschefer som leder medarbetarna inom respektive mottagning, vårdavdelning och operation. Du samarbetar med klinikens övriga chefer och kommer sitta med i klinikens ledningsgrupp.

Vi söker dig som

 • Är en handlingskraftig och inspirerande ledare
 • Har ett prestigelöst förhållningssätt och är trygg i dig själv
 • Har en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer
 • Har kunskap och förmåga att skapa en god arbetsmiljö
 • Visar personlig omtanke och har en förmåga att utveckla dina medarbetare

Kvalifikationer

 • Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av ortopedisk vård, akutsjukvård och/eller primärsjukvård. Du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och varit med och lett förändrings, och utvecklingsarbeten.
   

Personlig lämplighet har stor betydelse i denna rekrytering.

Anställningsform

Danderyds sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen. Arbetstid 40 h/vecka

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Anestesi- & Intensivvård

Nu söker vi en chef med ledarerfarenhet till Sterilteknik!

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.