Vårdenhetschef till Urologmottagningen

Är du en engagerad och kunnig chef som är redo för nästa utmaning i din utveckling och vill arbeta tillsammans med ett kompetent team? Vi erbjuder dig ett dynamiskt och utvecklande arbete där du får vara med och driva förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. Passa på och sök jobbet som VEC på urologmottagningen och bli en del av vår resa mot framtiden!

Vårt anställningserbjudande

På urologmottagningen bedriver vi specialistläkarmottagning inom urologi. Vi är en del av verksamhetsområdet kirurgi/urologi och finns i fina ljusa lokaler. Vi är ett trevligt gäng som arbetar tillsammans för patienter med sjukdomar i urinvägarna. Vi utför läkarbesök såsom cystoskopier, TRUL och mindre kirurgiska ingrepp, ger telefonrådgivning samt hanterar remisser och tidsbokning till planerade mottagningar

Teamet består av läkare, flera specialistsjuksköterskor verksamma som exempelvis uroterapeut, cystoskoperande sjuksköterskor, stomiterapeut, undersköterskor, ESWL-sköterskor samt kontaktsjuksköterskor.

Vi söker nu en vårdenhetschef vars drivkraft är att leda och utveckla verksamheten mot en spännande framtid. Om du trivs med detta så erbjuder vi dig goda möjligheter att leda och utveckla vår urologmottagning på Kirurg- och urologkliniken.

Arbetsbeskrivning

I rollen som vårdenhetschef kommer du att vara ansvarig för enheternas personal, ekonomi, omvårdnad, rekrytering och utveckling. Du har medarbetaransvar för 15 medarbetare, både sjuksköterskor och undersköterskor. Du coachar, ger förutsättningar för medarbetarna att utvecklas och organiserar avdelningen med rätt bemanning. Du håller utvecklings- och lönesamtal, rekryterar och introducerar nya medarbetare. Du ansvarar för att utveckla och behålla personal genom ett aktivt arbete för ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Du har övergripande ansvar för att säkerställa en hög patientsäkerhet, ett gott patientbemötande och en vård av god kvalitet. Uppdraget innebär också att bryta ner verksamhetsområdets mål och strategier till individuella mål för medarbetarna utifrån avdelningens verksamhetsplan. Du driver förbättrings- och förändringsarbeten, samt följer upp och utvecklar arbetssätt och metoder. Du ansvarar för att avvikelser, miljöfrågor och samverkar med fackliga representanter.

Du ansvarar också för avdelningens ekonomi, arbetar med budgetering och planering i samarbete med vårdchef och controller.

Mottagningen leder du tillsammans med medicinskt ansvarig läkare samt sektionschef. Du ingår i klinikens vårdenhetschefsgrupp tillsammans med samtliga vårdenhetschefer på kliniken. Du rapporterar närmast till vårdchef.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med bred erfarenhet, gärna av urologisk vård. Det är meriterande om du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet samt har varit med och lett förändrings- och utvecklingsarbeten.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen hos oss så tycker du framförallt att det är roligt att vara chef. Du har en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer. Du är lugn, lyhörd, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Ditt intresse för ledarskap och utveckling gör att du har förmågan att entusiasmera och leda dina medarbetare mot gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som god samarbetsförmåga, drivkraft, ett gott bemötande och engagemang.

Övrigt

Danderyds sjukhus tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen. Arbetstid 40 h/vecka. Kliniskt arbete förekommer vid behov.

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Ansökan

Anställningsintervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Här jobbar cirka 460 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Ortopedkliniken

Biträdande vårdenhetschef till Ortopeden avdelning 59 A och E

Kirurg- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till Inskrivningsmottagning och Kirurgisk Urologisk Dagvårdsavdelning (KUDVA)

Kirurg- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till avdelning 61 Kirurgi

Anestesi- och Intensivvård

Sektionschef till Smärtmottagningen och NRC på Danderyds sjukhus