Vårdenhetschef till vårdavdelning, Rehabiliteringsmedicin Danderyds sjukhus

Trivs du med att arbeta i team med delat ledarskap? Vi erbjuder dig ett spännande, roligt och utvecklande arbete som vårdenhetschef i en verksamhet med nöjda patienter, medarbetare och studenter. Vi har en stimulerande arbetsplats med utveckling och forskning integrerat i den kliniska verksamheten på landets och regionens största rehabiliteringsmedicinska klinik. Men också en arbetsmiljö med tid för återhämtning och reflektion.

Våra patienter är nyinsjuknade i förvärvad hjärnskada (tex stroke och trauma) och intag sker planerat från neurokirurgi- och strokeavdelningar i regionen. Avdelning 80 och 84 har vårdplatser i nybyggda lokaler. Vi arbetar i interdisciplinära team där vårdpersonal och hälsoprofessioner tillsammans med patient och närstående planerar och genomför rehabiliteringen med mål att patienten kan komma hem så självständig som möjligt.

Vår verksamhet erbjuder kontinuitet, helhetssyn och en hög nivå på kvalitetsarbete och utveckling.


Arbetsbeskrivning

Chefsrollen innebär kvalitetsansvar, budgetansvar samt medarbetaransvar. Din uppgift blir att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom överenskomna resursramar och i linje med sjukhusets och klinikens verksamhetsplan, mål och strategier. Som vårdenhetschef är du första linjens chef för ett trettiotal medarbetare: sjuksköterskor, undersköterskor och köksbiträden. En viktig del i ditt ledarskap är att driva utvecklingen av omvårdnadspersonalens roll i teamrehabiliteringen. Du leder och coachar medarbetarna i det dagliga arbetet, har utvecklingssamtal och lönesamtal, samt ansvarar för rekryteringen till din enhet.

Du ingår i en grupp av fem enhetschefer (tre vårdenhetschefer samt två enhetschefer) som leder medarbetarna inom omvårdnadsgrupper respektive hälsoprofessioner. Under ledning av sektionschefen arbetar chefsteamet gemensamt med övergripande planering, utveckling och fattar beslut utifrån helhetsperspektiv.

I ditt ledarskap samarbetar du nära övriga enhetschefer och har stöd av rehabvårdutvecklare, kvalitetsutvecklare, patientsäkerhetscontroller, utbildningsledare samt medicinskt ledningsansvarig läkare. Som stöd till vårdenhetscheferna finns bemanningsassistent, intagningssjuksköterska och kliniska omvårdnadsledare Du rapporterar till sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med dokumenterad chefserfarenhet.

Erfarenhet av rehabiliteringsmedicin är meriterande.

Personliga egenskaper

För att du ska lyckas och trivas i chefsrollen hos oss tycker du att det är roligt att vara chef. Du har en stark drivkraft i att vilja utveckla och förbättra verksamheten tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor. Vidare har du förmåga att entusiasmera och leda dina medarbetare mot gemensamma mål. Som grund har du en väl utvecklad förmåga till kommunikation och samarbete mellan och inom team, verksamheter och professioner. Personlig lämplighet har stor betydelse i denna rekrytering.

Övrig information

Danderyds sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din profession som sjuksköterska. Arbetstid 40 h/vecka.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra ett personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.Om verksamheten

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm på Danderyds sjukhus har ett regionövergripande uppdrag. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Medicinsk specialistvård

Vårdenhetschef till hemodialysmottagningen i Norrtälje, Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Vårdenhetschef till VO-Geriatrik , Danderyds sjukhus AB

Medicinsk specialistvård

Vårdenhetschef till hemodialysmottagningen i Norrtälje, Danderyds sjukhus