Verksamhetschef till nya VO Medicinsk Specialistvård vid Danderyds Sjukhus AB

Danderyds sjukhus har utökat sin verksamhet senaste åren och ett led i den förändringen har varit att se över organisationsstrukturen av våra verksamhetsområden. Medicinsk Specialistvård är ett av våra nya verksamhetsområden som kommer starta from januari 2020 med cirka 300 medarbetare. Vi söker en verksamhetschef som utmanas av att leda andra och driva förändringsarbete i en större organisation. Vi kan erbjuda ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen, både för verksamhetsområdet och för sjukhuset.

Beskrivning av verksamhetsområdet:

Verksamhetsområdet innefattar ett omfattande njurmedicinskt uppdrag, gastroenterologi, endokrinologi, reumatologi samt Diagnostiskt Centrum.  Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar med ca 45 vårdplatser. Kliniken har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Ditt uppdrag:

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten, personal och ekonomi. I samverkan med övriga verksamhetschefer och stödfunktioner blir det ditt uppdrag att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån sjukhusets vision och mål. Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Din bakgrund och profil:

Vi söker en ledare med bred erfarenhet av att leda och utveckla komplexa och kunskapsintensiva verksamheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på något av de större akutsjukhusen eller av Danderyds sjukhus. Du har stor vana av att bedriva framgångsrikt förändringsarbete och att leda andra i ledarfunktion. Du är läkare och specialistkompetent, gärna inom något av de ingående specialiteterna. Vi ser gärna att du är minst disputerad och har erfarenhet av utbildning av exempelvis läkarstuderande.

Som person är du förändrings- och framtidsorienterad. Du är konkret och tydlig med strategisk höjd och har lätt för att fatta beslut i komplexa situationer. Du arbetar genom andra och lägger stor vikt vid dina direktrapporterandes professionella och personliga utveckling. Du är en tydlig ledare och god kommunikatör som kan skapa förtroende på samtliga nivåer i organisationen. Du skapar relationer och är prestigelös men har samtidigt hög integritet och modet att driva obekväma frågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Anställningsform:

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din profession som t.ex. överläkare/specialistläkare. Danderyds sjukhus erbjuder bra utvecklingsmöjligheter för olika chefspositioner genom egna ledarskapsprogram.

 

Vi gör löpande urval och intervjuer. Varmt välkommen med din ansökan.

  

 

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.