Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Verksamhetschef till verksamhetsområde Radiologi vid Danderyds Sjukhus AB

Verksamhetsområde Radiologi omfattar enheterna Röntgen, Nuklearmedicin och Sjukhusfysik och har ca 150 medarbetare. Omsättningen uppgår till ca 150 MSEK årligen. På vår moderna röntgenavdelning utförs varje år ca 120 000 undersökningar och vi har modaliteterna MRT, DT, konventionell röntgen, angiografi och ultraljud. Danderyds sjukhus är ledande i landet på antal tumörablationer i lever, njurar och bukspottkörtel. Nuklearmedicinska avdelningen inrymmer en ny SPECT-CT samt gammakameror. 4 sjukhusfysiker varav 1 chefsfysiker arbetar sjukhusövergripande med strålsäkerhet. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Ditt uppdrag:

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen, både för verksamhetsområdet och för sjukhuset. Som verksamhetschef har du det totala ansvaret för verksamheten, personal och ekonomi. Det är viktigt att patienter och anhöriga känner sig trygga och säkra, får bästa möjliga vård och möts med respekt. I uppdraget ingår också att som ledare utveckla och stötta underställda chefer och skapa förutsättningar för att medarbetarna kan trivas och utvecklas i arbetet. I samverkan med övriga verksamhetschefer och stödfunktioner är ditt uppdrag att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån sjukhusets vision och mål. Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Din bakgrund:

Vi söker en ledare med bred erfarenhet av att leda och utveckla komplexa och kunskapsintensiva verksamheter. Du har erfarenhet av att bedriva framgångsrikt förändringsarbete och leda andra ledare. Du har relevant akademisk utbildning, är specialist inom radiologi eller närliggande områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning och är disputerad.

Som person är du förändrings- och framtidsorienterad. Du är konkret och tydlig med strategisk höjd och har lätt för att fatta beslut i komplexa situationer. Vi söker en person som har hög integritet, är lojal med organisationen och de beslut som fattas. Du arbetar genom andra och prioriterar dina direktrapporterandes professionella och personliga utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din profession som t.ex. överläkare/specialistläkare.

Information om tjänsten lämnas av:

VD Yvonne Haglund Åkerlind

tel: 08 - 123 552 00

HR- och kommunikationsdirektör Lena Henning

Te: 08-123 550 00

Fackliga företrädare:

Läkarföreningen Anette Hein

Tel: 08 – 123 575 01

Vårdförbundet Expedition

Tel: 08 – 123 570 70

Kommunal Expedition

08-123 561 16

Övriga förbund nås via sjukhusets växel: 08-123 55 000

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Hud Reumatologi Infektion

Underläkare/ST till Reumatologen Danderyds sjukhus

Neurologi

Två specialister/biträdande överläkare/överläkare i neurologi till VO Neurologi, Danderyds Sjukhus

HR

Läkare till yttre triage på Danderyds Sjukhus

Medicinkliniken

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.