Verksamhetschef till VO medicinska specialiteter vid Danderyds Sjukhus AB

Danderyds sjukhus befinner sig just nu i en stark förändringsfas med den övergripande målbilden ”Vård av god kvalité, inom givna ramar och en arbetsplats att längta till”. Vi söker nu en verksamhetschef som utmanas av att leda andra och driva förändringsarbetet vidare mot högt uppsatta mål. Vi kan erbjuda ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen, både för verksamhetsområdet och för sjukhuset.

Verksamhetsområdet är helt nybildat och implementeras per den 1 januari 2024. Det nya verksamhetsområdet består av en sammanslagning av en rad medicinska specialiteter och kliniker. Verksamhetsområdet blir sjukhusets största med 800 medarbetare som arbetar inom en rad olika medicinska specialiteter, såsom geriatrik, dermatologi, infektion samt internmedicin och dess grenspecialiteter nefrologi, pulmonologi, gastroenterologi, reumatologi och endokrinologi. Här finns även ett av region Stockholms två Diagnostiska Centrum dit primärvården kan remittera patienter för snabbutredning av misstänkt malignitet. En nystartad hematologisk verksamhet kommer även att starta under 2024 inom både benign och malign hematologi.

Ett särskilt fokusområde för verksamheten kommer att vara utveckling av omhändertagande av multisjuka äldre i en sammanhållen vård- och omsorgskedja med primärvården och den kommunala omsorgen.

Inom verksamhetsområdet finns 13 vårdavdelningar inklusive en intermediärvårdsavdelning och medicinsk akutvårdsavdelning med sammanlagt 156 vårdplatser. Förutom de stora akutvårdsflödena inom ovanstående specialiteter bedriver verksamhetsområdet även en omfattande öppenvårdsverksamhet. Liksom på övriga sjukhuset bedrivs även forskning och undervisning inom en rad olika professioner i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Vårt anställningserbjudande:

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen av vårt största verksamhetsområde och Danderyds sjukhus som helhet. Vi lägger särskilt stor vikt vid att utveckla första och andra linjens ledarskap. Det är ute på vårdgolven det händer, det är där värdena skapas!

Som verksamhetschef har du fullt verksamhets-, personal-, ekonomi- och produktionsansvar. Du blir närmaste chef för elva direktrapporterande chefer samt stab.

I samverkan med övriga verksamhetschefer och stödfunktioner blir det ditt uppdrag att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån sjukhusets vision och mål. Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till sjukhusets verkställande direktör.

Som chef och ledare kommer din ledarförmåga att utvecklas betydligt. Här får du det stöd du behöver i ditt chefsuppdrag att vara just ledare. Du kommer att arbeta nära VD och dina chefskollegor i en dynamisk sjukhusledning med högt i tak, helhetstänk och ett målinriktat fokus.

Kvalifikationer:

Du är framför allt en dokumenterat framgångsrik ledare och chef med erfarenhet av att leda andra chefer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är legitimerad inom en av sjukvårdens professioner och har mångårig erfarenhet sjukhusvård. FoU-meriter är meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är en erfaren, handlingskraftig och inspirerande ledare. Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicera på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöta medmänniskor med genuin omtanke och respekt.

Med mod och integritet tar du ansvar i både med- och motgång, du skapar en god och trivsam arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa. Som person är du förändrings- och framtidsorienterad. Du är konkret och tydlig med strategisk höjd och har lätt för att fatta beslut i komplexa situationer. Vi söker en person som har hög integritet och är lojal med organisationen och de beslut som fattas.

Vi lägger stor vikt vid god samverkansförmåga med de fackliga organisationerna, särskilt i tider av förändring, så att alla perspektiv tillvaratas och processen blir stabil och resultatet framgångsrikt.

Anställningsform:

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Danderyds sjukhus erbjuder bra utvecklingsmöjligheter för olika chefspositioner genom egna ledarskapsprogram.

Vi gör löpande urval och intervjuer så skicka gärna in din ansökan redan idag!Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Kirurgi- och Urologkliniken

Vårdchef till VO Kirurgi och urologi, Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Enhetschef för medicinska sekreterare, VO Medicinska specialiteter

Medicinsk specialistvård

Klinikchef till Medicinsk specialistvård på Danderyds sjukhus

Kvinnosjukvård och förlossning

Vårdenhetschef till avd.16 på Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Chef Biomedicinsk analytiker till Fysiologkliniken Danderyds sjukhus

Kirurgi- och Urologkliniken

Vårdenhetschef till avdelning 62, Kirurgi, Danderyds sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Vårdenhetschef till Anestesin och Postop på Kvinnoklinikens operation