Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Verksamhetschef till VO Ortopedi vid Danderyds Sjukhus AB

Vi söker en verksamhetschef till vårt verksamhetsområde ortopedi.

Verksamhetsområdet Ortopedi bedriver specialiserad akut och elektiv vård för patienter från huvudsakligen norra delarna av Region Stockholm.Vi  har ca 275 medarbetare och omsättningen uppgår till ca 250 MSEK.

Slutenvården förfogar över två vårdavdelningar för akuta patienter och en för planerad höft- och knäproteskirurgi. Vi har också en klinisk undervisningsavdelning (KUA) där studenter i tvärprofessionellt samarbete tar hand om akuta ortopedpatienter. Till vår verksamhet hör också sjukhusets paramedicinska enhet bestående av ca 70 fysioterapeuter, arbetsterapeuter samt dietister.Det kliniska arbetet omfattas huvudsakligen av trauma- och frakturkirurgi, ledproteskirurgi i alla större leder, inklusive omfattande ledprotesrevisionsverksamhet, samt hand- fot- och knäligamentkirurgi.

Vi bedriver även omfattande utbildningsverksamhet för studenter inom många olika yrkeskategorier inom vården. I samarbete med institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet KIDS driver vi högaktiv och välmeriterad forskningsverksamhet inom rörelseorganens sjukdomar med anslag från de nationellt stora anslagsgivarna.

 

Ditt uppdrag:

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen, både för verksamheten och för sjukhuset. Som verksamhetschef har du det totala ansvaret för verksamheten, personal och ekonomi. I uppdraget ingår att utveckla, leda och stötta underställda chefer och skapa förutsättningar för att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Det övergripande målet är att patienterna och anhöriga känner sig trygga och säkra, får bästa möjliga vård och möts med respekt.

I samverkan med övriga verksamhetschefer och stödfunktioner är ditt uppdrag att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån sjukhusets vision och mål. Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till Danderyds sjukhus VD.

 

Din profil:

För rollen som verksamhetschef inom ortopedi krävs det att du är specialist inom ortopedi och har tidigare erfarenhet från ledaruppdrag. Vi söker dig som trivs med att ha ett övergripande ansvar och att leda andra ledare. Du har erfarenhet av att bedriva framgångsrikt förändringsarbete och är en initiativrik och lösningsfokuserad person,  Du har en utvecklad förmåga att planera, strukturera och prioritera aktuella arbetsuppgifter. i ditt ledarskap är du stabil, kommunikativ och agerar på ett sätt som skapar stort förtroende inom organisationen. Du är konkret och tydlig med strategisk höjd och har lätt för att fatta beslut i komplexa situationer. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning och är disputerad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt:

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din profession som t.ex. överläkare/specialistläkare.Tillträde enligt övernskommelse.

Vi gör löpande urval och intervjuer så skicka in din ansökan redan idag! Varmt välkommen med din ansökan. 

 

Information om tjänsten lämnas av:

VD Yvonne Haglund Åkerlind

tel: 08 - 123 552 00

HR- och kommunikationsdirektör Lena Henning

Te: 08-123 550 00

Fackliga företrädare:

Läkarföreningen Anette Hein

Tel: 08 – 123 575 01

Vårdförbundet Expedition

Tel: 08 – 123 570 70

Kommunal Expedition

08-123 561 16

Övriga förbund nås via sjukhusets växel: 08-123 55 000

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Ortopedi

ST-läkare till Ortopediska kliniken

HR

Läkare till yttre triage på Danderyds Sjukhus

Njurmedicin

Specialist-/Överläkare till Njurmedicinska kliniken

Rehabiliteringsmedicin

ST-läkare till Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken

Sjukhusledning

Verksamhetschef till verksamhetsområde Radiologi vid Danderyds Sjukhus AB

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.