Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Vi söker en specialist/biträdande överläkare/överläkare i neurologi till VO Neurologi vid Danderyds Sjukhus

Neurologin på Danderyds Sjukhus AB befinner sig i en expansiv fas och nu söker vi dig som vill vara med och ytterligare förbättra och utveckla den neurologiska vården vid DSAB. Neurologkliniken blev 2019 en fristående klinik och vi är sedan årsskiftet 2020 ett fristående verksamhetsområde, VO Neurologi. Verksamhetsområdet omfattar neurologkliniken inklusive strokesektionen samt logopedkliniken.

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus och inflödet av patienter med neurologiska symptom är stort. DSAB är ett stort sjukhus med det lilla sjukhusets atmosfär och trivsel, med korta kontakt- och beslutsvägar. Vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet, där en mindre del av uppdraget utgörs av vårdvalsmottagning. Kliniken har f.n. tre slutenvårdsavdelningar; en för neurologi och KIAS (kroniskt invasivt andningsstöd), strokeenhet och en neurologisk akutvårdsavdelning (NAVA). Vi vårdar flest stroke- och TIA-patienter i hela landet. Till hösten har vi ett utökat uppdrag för postoperativ neurokirurgisk vård (NIMA) och i anslutning till detta planeras också vård med neurologisk övervakning (NAVE).

 

Sjukhuset anordnar vårdutbildning för samtliga yrkeskategorier och bedriver klinisk forskning, undervisning och utveckling (FoUU) i samarbete med Karolinska Institutet Danderyds Sjukhus (Institutionen för kliniska vetenskaper). Inom VO Neurologi har vi också inlett samarbete med KI Institutionen för Klinisk Neurovetenskap avseende läkarutbildningen i neurologi. Sedan den 1 april 2021 är VO Neurologi en egen USV-enhet.

 

Vi söker dig som är specialist i neurologi och som har erfarenhet av självständigt arbete inom specialiteten. Du bör ha intresse av akut neurologi samt undervisning och utvecklingsarbete. Du vill arbeta och utvecklas i en mycket stimulerande miljö med starkt patientfokus. Vidare har du lätt för att samarbeta, är flexibel och har en god kommunikativ förmåga.

 

Arbetsuppgifter:

VO Neurologi är för närvarande läkarbemannad med 14 fast anställda neurologspecialister inklusive verksamhetschef, 1 dubbelspecialist neurologi/internmedicin, 4 specialister i internmedicin samt 12 ST-läkare i neurologi. Vi har också ett flertal vikarierande underläkare, både före och efter AT.  Vi erbjuder ett varierat arbete som omfattar akut och elektiv öppenvård, konsultverksamhet och akut slutenvård, samt undervisning och handledning av bl. a medicine studerande, AT- och ST-läkare. Vi erbjuder teambaserad vård för MS, rörelsesjukdomar, neuromuskulära sjukdomar, epilepsi och huvudvärk. Administrativa uppdrag ingår i tjänsten, liksom jourverksamhet.

 

Kvalifikationer:

Specialist i neurologi, med erfarenhet av självständigt arbete inom specialiteten och gärna intresse för all form av akut neurologi, undervisning och utvecklingsarbete. Vi värdesätter kompetens i form av neurologisk bredd, men du kan utöver detta även med fördel ha en mera specifik neurologisk kompetens inom tex stroke, epilepsi, huvudvärk osv. Forskningserfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

 

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och har en god kommunikativ förmåga.

 

LUS-information:

  • Meritförteckning för läkare
  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning

 

Vi ser helst att du skannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan. Skicka in din ansökan till fredrika.sixten@sll.se senast 2021-04-30.

Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida www.ds.se/jobb 

 

Övrig information:

Sista ansökningsdag; 2021-05-13

Typ av anställning; Fast tillsvidareanställning.

Arbetstid; Heltid.

Antal utlysta tjänster; 1

 

Information om tjänsterna lämnas av:

Verksamhetschef, Christina Sjöstrand 08-123 599 20

Kontakt fackliga representanter; Läkarförbundet 08-790 33 00

 

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Kvinnosjukvård & Förlossning

Specialistläkare till gynekologiska sektionen, Danderyds sjukhus

Njurmedicin

Specialist-/Överläkare till Njurmedicin Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.