Vi söker sjuksköterskor till VO kirurgi och urologi som prioriterar sin arbetsmiljö

Kliniken bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi, operationsverksamhet samt öppenvård och slutenvård dygnet runt.  
 
Vi har under det gångna halvåret ”städat” upp i vår klinik för att skapa en bättre arbetsmiljö för vår personal. I vintras tog vi beslutet att endast vårda patienter på avsedda patientplatser. Vi valde även att sänka antalet patienter per vårdlag från 7 st. till 5 st. så att förutsättningarna finns att ge en vård som man som medarbetare kan vara stolt över. Vi är fast beslutna att vi inte ska hamna där vi varit igen, därför jobbar vi stenhårt med att aldrig tumma på ovanstående överenskommelse!  
 
Kliniken har 4 akutvårdsavdelningar fördelat på två våningsplan med intag av såväl elektiva som akuta patienter. Vi har hög omsättning av patienter då behandlingsmetoderna hela tiden förfinas och förkortar vårdtiderna.  
 

Vårdavdelning 61:

har huvudansvar för utredning, behandling och vård av patienter med sjukdomar i den nedre delen av magtarmkanalen. Utmärkande för avdelning 61 är tillgång till avancerad omvårdnadskompetens i form av stomiterapeut samt att avdelningen är världsledande i arbete enligt ERAS vårdprogram, vilket lett till att avdelningen får studiebesök från många länder.    
 

Vårdavdelning 63:

har inriktning mot sjukdomar i övre mag- och tarmkanalen. På de 14 vårdplatser vårdas och behandlas akut sjuka patienter dygnet runt samt de som genomgår planerade operationer inom bland annat gallsten- och ljumskbråckskirurgi. Vi vårdar också patienter med cancersjukdomar i bla lever, galla och bukspottkörtel samt övervakar patienter som genomgått visst trauma. 
 

Vårdavdelning 64:

är även inriktad mot sjukdomar i övre mag- och tarmkanalen. På avdelningen finns det plats för 14 patienter såväl elektiva som akuta. Vi behandlar och vårdar framförallt patienter som genomgår planerade operationer inom bland annat leverkirurgi, överviktskirurgi. Vi tar även emot akuta patienter dygnet runt som behöver vår hjälp. I enstaka fall vårdar vi patienter som har urologiska besvär. 
 

Vårdavdelning 65:

Är klinikens urologiska vårdavdelning. En hel del av de elektiva patienterna genomgår behandling för cancer i urinvägarna. Varje dygn tar vi emot akuta patienter som bl.a. drabbats av njursten, urosepsis och andra symtom ifrån urinvägarna. I enstaka fall vårdar vi patienter som har kirurgiska besvär. 
 
Vill du veta mer? Kontakta någon av nedanstående chefer: 
 
Vårdavdelning 61: Eva Boysen tel.: 08 – 123 583 90 
Vårdavdelning 63: Ingrid Lindgren, tel.: 08 – 123 588 06 
Vårdavdelning 64: Kristina Olausson, tel.: 08 – 123 592 99
Vårdavdelning 65: Anna Cohen, tel. 08 – 123 566 09 
 

Exempel på vad vi kan erbjuda dig 

- Ett friskvårdsbidrag, upp till 2000 kr/år. 
- En introduktion anpassad efter dina tidigare erfarenheter. 
- Individuell schemaplanering där du i stor mån kan påverkar ditt schema. 
- Stödfunktioner som underlättar ditt dagliga arbete bla. vårdsamordnare, farmaceuter, koordinatorer och kontaktsjuksköterskor. 
- Kompetensutveckling utifrån dina behov. 
- Introduktions år för nyutexaminerade sjuksköterska 
- Personalbostad att hyra vid behov 
- Dubbel natt-ob-ersättning. 
- Kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet. 
 

Om tjänsten 

I din roll som sjuksköterska på vårdavdelning planerar, leder och utför du specifikt kirurgiskt och urologiskt omvårdnadsarbete. Du arbetar fortlöpande med observationer, ansvarar för pre- och postoperativ omvårdnad, smärtlindring, palliativ vård samt säkerställer att patienten är optimerad inför operation. I arbetsuppgifterna ingår även att göra självständiga bedömningar, samt att arbetsleda omvårdnadsteamet. Varje team består av en sjuksköterska och en undersköterska som tillsammans har hand om 5 patienter. 
 

Anställningsform 

Tillsvidareanställning 38,25 timmar/vecka.
Möjlighet till 3-skift alternativt enbart natt för sjuksköterskor med tidigare erfarenhet.  
Tillträde enligt överenskommelse.  
 

Vi söker  

Hos oss behöver man inte vara bäst på synonympreparat eller de nyaste dokumentations-trenderna. Alla är vi bra på något, därför söker vi dig som gemensamt med dina kollegor och chef vill bidra med dina specifika kunskaper och utveckla avdelningen vidare. 
En förutsättning för att du ska trivas hos oss är att du trivs med det patientnära arbetet och att du värderar ett gott arbetsklimat högt. 
Att se möjligheter istället för hinder tror vi är bra då vi arbetar i en snabbt skiftande verksamhet med ibland högt tempo.  
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  
 
Som nyutexaminerad sjuksköterska får du hos oss en bra grund att stå på för din framtida karriär inom yrket.  
 

Kvalifikationer

 
Du är legitimerad sjuksköterska.  
Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet inom akutsjukvård eller erfarenhet som sjuksköterska inom kirurgi/urologi, men inget krav.   
Är du specialistsjuksköterska med inriktning kirurgisk vård är detta meriterande.  
 
Ange gärna i din ansökan vilken vårdavdelning du är intresserad av. 
 
Sista ansökningsdatum: 30 augusti. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum. 

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.