Vikarierande Bitr. Vårdenhetschef till Hjärtkliniken, Avdelning 90

Är du en sjuksköterska som vill prova på ledarskapsrollen? Vi på avdelning 90, Hjärtkliniken söker nu en biträdande vårdenhetschef!

Vårt anställningserbjudande

Då vår nuvarande biträdande vårdenhetschef kommer att vara tjänstledig söker vi nu en biträdande vårdenhetschef på vikariat med möjlighet till förlängning. Som biträdande vårdenhetschef kommer du att fungerar som vårdenhetschefens förlängda arm i den dagliga verksamheten. På våra enheter vårdas patienter med hjärtsjukdomar med inriktning mot arytmier. Det bedrivs både akut och elektiv vård.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med vårdenhetschef och och medicinsk ledningsansvarig läkare kommer du att utarbeta rutiner som främjar patientsäker vård, patientflöden, teamarbete mellan olika yrkeskategorier samt en god arbetsmiljö. En viktig del i rollen är att planera, leda, utveckla, handleda och följa upp omvårdnadsarbetet på avdelningen. Du kommer bland annat att ansvara för att avdelningens rutiner efterlevs, inventera och samordna utbildningsinsatser samt ha ansvar för rekrytering och introduktion av nya medarbetare. Vidare ansvarar du för samordning av avdelningens studentverksamhet. Det förekommer även kliniskt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Leg. sjuksköterska med erfarenhet inom akutsjukvård. Du har stort intresse för chef- och ledarskapsfrågor. Meriterande är tidigare erfarenhet inom kardiologi.

Personliga egenskaper

Du trivs med att driva förändringsarbete på ett entusiasmerande sätt. Personlig lämplighet har stor betydelse vid tillsättning av denna tjänst.

Övrigt

  • Vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning (biträdande vårdenhetschef)
  • Tjänsten kombineras med en tillsvidareanställning i den egna grundprofessionen.
  • Veckoarbetstid och fördelning mellan kliniskt och administrativt arbete diskuteras under intervju.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

8 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till dagvård/mottagning, Njurmedicin, Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Vi söker sjuksköterskor till benknäckargänget!

Neurologkliniken

Sjuksköterska, vill du vara med och forma framtidens neurologi?

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till Njurmedicin Danderyds Sjukhus

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till avdelning 92 Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Elektiva Hjärtdagvården, Danderyds sjukhus AB

Medicinsk specialistvård

Rotationstjänst öpv/slv Gastroenterologiska sektionen på Danderyds Sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska (rotationstjänst), Hjärt-kärlcentrum Nord, Danderyds sjukhus