Maria Lantz, läkare neurologi

Aldrig långtråkigt på Neuro

– Det känns spännande och utvecklande att kunna ta hand om hela patientflödet, säger Maria Lantz, ST-chef inom verksamhetsområdet Neurologi på Danderyds sjukhus, inför öppnandet av sjukhusets neurologiska akutvårdsenhet i höst.

– Att arbeta med neurologi är aldrig långtråkigt, det finns en stor bredd; från handläggning av akut stroke till kroniska sjukdomar där man följer patienterna under många år. Det är ett komplext område där man hela tiden lär sig nya saker. Inom neurologi måste man tänka brett och att ta en noggrann sjukhistoria och att undersöka patienten är fortfarande det viktigaste redskapet för att komma fram till diagnos.

Gott samarbete en framgångsfaktor

Maria Lantz började som ST-chef på Danderyds sjukhus 2020 och ser med stor tillförsikt på framtiden för verksamhetsområdet.

– Vi har en fantastisk verksamhet här med kompetenta, engagerade, prestigelösa medarbetare som lyssnar på varandra oavsett profession. Det ger en väldigt bra stämning och samhörighet när alla är så engagerade och känner sig trygga i att kunna fråga om hjälp, och att kunna lita på alla gör sitt bästa. Det är verkligen en framgångsfaktor att det är ett så bra samarbete mellan professionerna. Nu när vi utökar verksamheten ska vi se till att inte tappa bort vår fina gemenskap!

Namn: Maria Lantz
Jobb: Specialist i neurologi, Överläkare och ST-chef inom verksamhetsområdet neurologi.
Bakgrund: Vikarierade på neuro Huddinge innan AT, AT-tjänst på S:t Göran och ST på Huddinge. Specialist i neurologi sedan 2014. Disputerade 2017 på KI med forskning kring samband mellan migrän och risken att få stroke.

Läs mer om neuroverksamheten på Danderyds sjukhus

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb