Emelie Bäckstadi

Att vårda äldre en hjärtesak

Emelie Bäckstadi visste redan som liten att hon ville bli sjuksköterska. Det som lockade var möjligheten att arbeta med människor, att få göra skillnad för dem man vårdar samt ett allmänt intresse för hälsa. Hon har arbetat inom yrket sedan 2009 och är numera anställd på Danderydsgeriatriken.

Vad gjorde dig intresserad av just den här inriktningen?

- Jag har arbetat som sjuksköterska sedan 2009 och från början på medicin- och hjärtavdelningar på Södersjukhuset och Danderyds sjukhus. Jag var även anställd på ett äldreboende i ett par år innan jag ville tillbaka till sjukhusmiljö och då sökte mig till geriatriken. Att vårda äldre blev tidigt en hjärtesak för mig. Parallellt med arbetet på Danderydsgeriatriken har jag vidareutbildat mig till specialistsjuksköterska (klar juni 2023). En fantastisk möjlighet att få utöva både teori och kliniskt arbete och jag är tacksam för att regionen har valt att satsa på specialistutbildningar för sjuksköterskor.

Beskriv hur en vanlig arbetsdag kan se ut för dig

- Vid ett dagpass börjar jag strax innan klockan sju och får då rapport från nattsjuksköterskan. Därefter har vi morgonsamling och planerar dagen tillsammans med undersköterskan. Sedan är fokus på medicindelning, blodprover, NEWS-kontroller och besök hos patienterna för att få en uppdatering av mående. Klockan tio har vi rond med läkare och på det följer rondarbete. Efter lunch brukar det bli en del utskrivningar och utskrivningsplanering samt inskrivning av nya patienter. Innan jag lämnar för dagen rapporterar jag till kvällssjuksköterskan. Många arbetspass handleder jag även sjuksköterskestudenter.

Vad är roligast med att arbeta som sjuksköterska på Danderydsgeriatriken?

- Det bästa är att få umgås och vårda alla fina äldre patienter som är så kloka, levnadsglada och trevliga! Utöver det; bra arbetskamrater och en lärorik, spännande verksamhet.

 

 

 

 

 

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb