Rebecca Enander, barnmorska

Barnmorskan Rebecca tipsar blivande föräldrar

Rebecca Enander, 41 år, barnmorska och utvecklingssamordnare på förlossningen berättar om sitt jobb.

– Jag har jobbat på DS förlossning ​i nästan 11 år och är utvecklingssamordnare för alla arbetsprojekt och jobbar med förbättringsarbete på förlossningen. Jag ​är ofta koordinator, vilket betyder att jag under det arbetspasset har ett övergripande ansvar över förlossningen och leder och fördelar arbetet på enheten. Jag har också samtal på auroramottagningen med gravida som har förlossningsrädslor. I mitt arbete ansvarar jag också för att utbilda kollegor i akut obstetrik, ​S-HLR och sätesfödslar (när barnets rumpa kommer först). Jag driver också instagram tillsammans med Linn Sjöstedt Dahl och några andra kollegor. 

Berätta om dig själv! 

– Jag har en man och är mamma till tre barn som har fötts på Danderyds förlossning. Vi har en hund, en ​Ridgeback som heter Isidora. Jag älskar sociala tillställningar, att resa, ​vara ute i naturen och springa ibland. Jag har en förkärlek för god mat och ​går gärna på lyxiga restauranger.  

Hur var dina förlossningar?  

– Jag har som sagt fött tre barn och de har kommit ganska snabbt alla tre. ​Jag har känt mig stark och trygg och har älskat lustgasen. Hade man kunnat få lustgas hemma så hade jag absolut valt att föda hemma, men det alternativet finns tyvärr inte ​än.  

Dina bästa tips inför en förlossning? 

– Försök att ha en bra mental inställning och förbered dig på att det kommer bli en lång och jobbig förlossning, så blir det enklare att hantera det och du blir positivt överraskad om saker går lätt. Det är kul att få barn och hur barnet föds är inte så viktigt. Alla barn kommer ut ​på ett eller annat sätt vid en förlossning. Livet som förälder är betydligt större, så lägg allt krut på att vara en bra förälder.

Missa inte livesändningen med superbarnmorskorna Linn & Rebecca, måndag den 3 maj kl 12.00–12.25 på instagram @Danderydsförlossningbb

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb