Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info
medarbetare vid covid-rehab 2020

Covid-rehab - så jobbar vi

Det tar olika lång tid att komma igen efter att ha varit sjuk i covid-19. Överläkare och docent Catharina Nygren Deboussard och läkare Daniel Dahlgren, båda verksamma vid Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken vid Danderyds sjukhus, förklarar vad patienterna kämpar med och berättar mer om rehabiliteringen.

Danderyds sjukhus har fått i uppdrag av Region Stockholm att för de mest komplicerade Covid-19 fallen erbjuda högspecialiserad rehabilitering samt att hjälpa andra vårdaktörer, i första hand akutsjukhus, vid bedömning av Covid-patienter som är på väg att skrivas ut och remittera till rätt vårdnivå. I uppdraget ingår även att generera kunskap kring behovet av rehabilitering efter Covid-19.

Här kan du se filmen om hur vår Rehabiliteringsmedicinska kliniken jobbar med covid-rehab.

Du som vill veta mer om rehabilitering och återhämtning efter covid-19 hittar information på 1177. Där kan du läsa om vad du kan göra själv för att må bättre efter att ha varit sjuk i covid-19 och vart du kan vända dig om du behöver hjälp. Du kan till exempel ringa din vårdcentral eller kontakta någon av regionens primärvårdsrehabiliteringar.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb