Nathalie Mehta

Här är det lätt att vara ny

Nathalie Mehta började på Neurologkliniken som nyexaminerad sjuksköterska i februari 2022. Detta är hennes första jobb som sjuksköterska.

Hur har din första tid på Neurologkliniken varit?

– Jag har haft en väldigt bra inskolning under fem veckor på avdelning 73, stroke. Jag har väldigt fina kollegor så jag har aldrig känt mig ensam, kan alltid fråga och bolla tankar om jag är osäker på något. Jag trivs jättebra!

Vad fick dig att söka din nuvarande tjänst?

– Som nyexaminerad är det viktigt för mig att arbeta på ett ställe där jag tillåts vara ny och där det finns kollegor som jag kan fråga. Jag vill inte heller ha för begränsade arbetsuppgifter, utan vill lära mig så mycket som möjligt i ett varierat jobb.
Neurologi är väldigt spännande och omvårdnaden inom neurologin har en stor, viktig roll i patientens återhämtning. Jag får en känsla av att om jag lär mig omvårdnad för stroke så kan jag hantera många olika patientgrupper.

Varför är neurologi är mer intressant än andra områden?

– Jag tycker hjärnan i sig är spännande och det kommer in patienter som kan vara antingen väldigt hårt drabbade eller inte så illa däran. Oavsett känns det som att hela teamets insats verkligen gör skillnad för patienten.

Vad är roligast med din roll som sjuksköterska på Neurologkliniken?

– Ingen dag är den andra lik så jag lär mig något nytt varje dag. Det är givande och fantastiskt att så tydligt kunna se att den vård vi ger verkligen gör skillnad. På Neurologkliniken har vi roligt och fokus på teamarbete. Det är varierat arbetstempo och olika typer av patienter. Som sjuksköterska får jag bred grund att stå på och god kunskap kring omvårdnad. Jag ser även en tydlig väg för hur jag kan fortsätta utvecklas här.

Läs fler intervjuer med neurologens medarbetare och chefer på sidan Nyfiken på neurologi.

Är du intresserad av att jobba på Danderyds sjukhus? Kolla in våra lediga jobb.

Våra lediga jobb